Ο γαλαξίας μας έχει μάζα όσο 890 δισεκατομμύρια ήλιοι

Ο γαλαξίας μας έχει μάζα περίπου 890 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας, σύμφωνα με νέα πιο ακριβή επιστημονική εκτίμηση.

Δηλαδή ο γαλαξίας μας είναι 296 τετράκις εκατομμύρια φορές όσο η μάζα της Γης. Η μέτρηση της μάζας του παρουσιάζει δυσκολίες, επειδή ζούμε μέσα του.

Καθώς δεν υπάρχει τρόπος να βάλουμε τους γαλαξίες μας σε… ζυγαριά, το «ζύγισμα» γίνεται με βάση τις κινήσεις των άστρων στο εσωτερικό ενός γαλαξία, οι οποίες αποκαλύπτουν με ποιο τρόπο η βαρύτητά του τα επηρεάζει.

Όμως ενώ αυτό είναι ευκολότερο για έναν άλλο γαλαξία, όπως η Ανδρομέδα, στην περίπτωση του δικού μας γαλαξία το μεγαλύτερο μέρος του είναι κρυμμένο από εμάς στη Γη. Τα κοντινά άστρα και τα νέφη σκόνης κρύβουν τα πιο μακρινά άστρα από τη θέα μας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αστροφυσικό Φάμπιο Λόκο του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο arXiv, υπολόγισαν ότι το 93% της συνολικής μάζας του γαλαξία μας (όσο περίπου 830 δισεκατομμύρια ήλιοι) είναι σκοτεινή ύλη.

Πηγή: www.newsit.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η σκοτεινή ύλη δεν είναι ύλη απο την δική μας πραγματικότητα (διάσταση) αλλά απο κοντινές με εμάς, για αυτό και δεν φαίνονται αλλά μας επηρεάζουν με την βαρύτητα τους.
    Την λέμε σκοτεινή ύλη γιατί δεν μπορούμε με κανέναν τρόπο να την παρατηρήσουμε, και ας έχουν γίνει αμέτρητες αποπειρες.
    Αν το 93% είναι σκοτεινή ύλη τότε ίσως οι διαστάσεις οι οποίες μας επηρεάζουν είναι 12, αν έχουν δίκιο αυτοί οι επιστήμονες , συναρπαστικό θα έλεγα …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here