Άγιος Βασίλης… έρχεται! – Παρακολουθείστε LIVE την πορεία του

Η NORAD εδώ και εξήντα χρόνια παρέχει την ψηφιακή ιχνηλάτηση της πορείας του θρυλικού “Santa Claus” (Άγιου Βασίλη), καθώς το παραδοσιακό του έλκηθρο με τους ταράνδους διασχίζει όλη την γη, μοιράζοντας δώρα στα παιδιά.

Καθώς η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NAADC) έχει τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να καταγράψει οποιαδήποτε ένδειξη εκτόξευσης πυραύλου από την Βόρεια Κορέα – την οποία οι αξιωματούχοι στην Πιονγιάνγκ περιγράφουν ως δώρο Χριστουγέννων, η NAADC παρακολουθεί επίσης και την πορεία του Άγιου Βασίλη που μοιράζει δώρα στα παιδιά ολόκληρου του κόσμου.

Παρακολουθείστε την πορεία του ΕΔΩ.

Η NAADC δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Διοίκησης Εναέριας Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) που έχει την έδρα της στο Κολοράντο Σπρινγκς κι αποτελεί διεθνική στρατιωτική διοίκηση με την συμμετοχή των ΗΠΑ και του Καναδά.

Αποστολή της NORAD είναι η έκδοση προειδοποιήσεων για τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο που ελέγχει στα γεωγραφικά όρια της Βόρειας Αμερικής.

Εδώ και εξήντα χρόνια η NORAD παρέχει ψηφιακή ιχνηλάτηση της πορείας του θρυλικού “Santa Claus” που είναι επίσης γνωστός κι ως “Kris Kringle” καθώς το παραδοσιακό του έλκηθρο με τους ταράνδους διασχίζει όλη την γη, μοιράζοντας δώρα στα παιδιά.

“Καθώς η NORAD υλοποιεί την πρωταρχική αποστολή της για την προστασία της Βόρειας Αμερικής από απειλές [εναέριας ασφάλειας] είμαστε υπερήφανοι για την συνέχισή της παραδοσιακής ιχνηλάτησης του ταξιδιού του Άγιου Βασίλη σε ολόκληρο τον κόσμο,” ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η NORAD.

Η σχετική ηλεκτρονική σελίδα προσελκύει περίπου 15 εκατομμύρια επισκέπτες από περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές από ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, η NORAD κατά τα τελευταία χρόνια ιχνηλατεί τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων μεγάλης ακτίνας δράσης που πραγματοποιεί η Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγιάνγκ από την πλευρά της, προειδοποίησε την Ουάσινγκτον προηγούμενα μέσα στο Δεκέμβριο για το ενδεχόμενο να λάβει ένα “Χριστουγεννιάτικο δώρο.”

Η προειδοποίηση αυτή έγινε μετά την προθεσμία που έδωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος του χρόνου, για την διατύπωση προτάσεων συμβιβασμού στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου που έχουν τελματωθεί.

Η ιχνηλάτηση του ταξιδιού του κοκκινοφορεμένου Santa από τη NORAD άρχισε το 1955, όταν ένα κατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς τύπωσε λανθασμένα το τηλέφωνο του Βόρειου Πόλου σε μία διαφήμιση εφημερίδας, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της.

Το πρώτο τηλέφωνο είχε γίνει από ένα μικρό κοριτσάκι και το έλαβε (τότε) ο συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Χάρι Σουπ, διευθυντής της Διοίκησης Ηπειρωτικής Αντιαεροπορικής Άμυνας.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ