Ελισάβετ: «Έδειξε» Μέγκαν και Τούνμπεργκ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της

Και αναφορές στις περιβαλλοντικές δράσεις των νέων – διάβαζε Γκρέτα Τούνμπεργκ – αλλά και… ίντριγκα – λέγε με Μέγκαν Μαργκλ – περιελάμβανε το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η 93χρονη Ελισάβετ τίμησε, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της, τη δέσμευση και αφοσίωση που επιδεικνύουν οι νεότερες γενιές ενώπιον της κλιματικής κρίσης, λίγο πριν από το τέλος μιας χρονιάς που σηματοδοτήθηκε από παγκόσμιες κινητοποιήσεις πηγή έμπνευσης για τις οποίες αποτέλεσε η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας επισήμανε, επίσης, πόσο η ίδια και ο σύζυγός της Φίλιππος “ενθουσιάστηκαν” από την άφιξη στη βασιλική οικογένεια του όγδοου δισέγγονού τους, του Άρτσι, του γιου του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, ο οποίος γεννήθηκε τον περασμένο Μάιο.

Το μήνυμα αυτό έρχεται σε αντίθεση με την απουσία φωτογραφιών Χάρι και Μέγκαν από εκείνες, που περιέβαλαν την Ελισάβετ, κάτι που οι ειδικοί ανέγνωσαν ως μια ένδειξη περιορισμού από τους άμεσους διαδόχους του θρόνου.

Εξάλλου, στο διάρκειας 7′ λεπτών και 41” δευτερολέπτων παραδοσιακό μήνυμά της για τα Χριστούγεννα, η Βασίλισσα μίλησε και για δύο σημαντικές επετείους του 2019 που φεύγει: τα 50 χρόνια από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη και την 75η επέτειο της Απόβασης της Νορμανδίας.Ελισάβετ: Μέγκαν Μαρκλ και Γκρέτα Τούνμπεργκ

“Οι προκλήσεις τις οποίες πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σήμερα είναι ίσως διαφορετικές από εκείνες που η γενιά μου έπρεπε να αντιμετωπίσει, όμως έχω συγκλονιστεί από τον τρόπο με τον οποίο οι νέες γενιές αποδεικνύουν στη πράξη την αίσθηση καθήκοντος που έχουν μπροστά σε προβλήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντός μας και του κλίματός μας”, σημείωσε η ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία, ωστόσο, δεν ανέφερε το όνομα της Γκρέτα Τούνμπεργκ.

“Είναι συχνά τα μικρά βήματα και όχι τα γιγαντιαία άλματα, που φέρνουν τις πιο διαρκείς αλλαγές” τόνισε η Ελισάβετ.

Σε ό,τι αφορά την δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, αλλά και τον δούκα του Σάσεξ, Χάρι, δεν απουσίαζαν μόνο οι φωτογραφίες τους από το φόντο της Βασίλισσας.

Έλειπαν και οι ίδιοι, καθώς δεν γιόρτασαν φέτος τα Χριστούγεννα με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, αφού επέλεξαν να περάσουν γιορτές στον Καναδά, όπου η πρώην ηθοποιός έζησε για 7 χρόνια, όταν συμμετείχε στη σειρά Suits.Ελισάβετ, Άντριου και… Brexit

Στο μήνυμα της, όπου μίλησε για μια χρονιά γεμάτη από αναταράξεις, σε μια Βρετανία  κατακερματισμένη από τις αντιπαραθέσεις για το Brexit, η Βασίλισσα υπογράμμισε ότι “μπορούμε να πετύχουμε θετικά πράγματα όταν οι άνθρωποι βάζουν στην άκρη τις διαφορές του παρελθόντος και ενώνονται υπό το πνεύμα της φιλίας και της συμφιλίωσης”.

Το 2019 ήταν επίσης ταραχώδες για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Εκτός της εμπλοκής του πρίγκιπα Άντριου στο σκάνδαλο Έπσταϊν, ο σύζυγος της Βασίλισσας ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, ενώ οι εγγονοί της πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι δεν έκρυψαν τις μεταξύ τους διαφωνίες από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here