Πώς θα καταφέρετε να διασκεδάσετε την ημέρα του Mαραθωνίου


Θυμηθείτε λίγους μήνες πριν τον μαραθώνιο όταν κάνατε την εγγραφή σας και θεωρούσατε πως θα είναι ένας τρόπος για να ψυχαγωγηθείτε. Ωστόσο όσο πλησιάζει η ημέρα του αγώνα και έχοντας ακολουθήσει εντατική προπόνηση είναι εύκολο να ξεχάσετε τον αρχικό στόχο όταν θελήσατε να λάβετε μέρος.

Μάθετε πως θα ξεκινήσετε τον αγώνα με ένα χαμόγελο στα χείλη και σιγουρέψτε πως ο αγώνας είναι και διασκέδαση.

Πείτε το όνομά σας
Το πρώτο βήμα για να αρχίσετε με κέφι την ημέρα του αγώνα είναι να φορέσετε την στολή με το όνομά σας να αναγράφεται στο στήθος. Με τον τρόπο αυτό το κοινό θα μπορεί να σας παροτρύνει και να σας επευφημεί και σίγουρα κάτι τέτοιο θα σας κάνει να νιώσετε πως είστε μια διασημότητα. Επειτα από λίγη ώρα τρεξίματος θα είστε χαρούμενοι με την υποστήριξη που θα έχετε λάβει από αγνώστους.

Κάντε θετικές σκέψεις
Εφόσον ανήκετε στους ερασιτέχνες δρομείς οι πιθανότητες να τερματίσετε πρώτοι είναι μειωμένες. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία πίεση και το μόνο που στοχεύετε είναι η προσωπική διασκέδαση. Επίσης το να τρέξετε για μια φιλανθρωπία ή για ένα στοίχημα που βάλατε με κάποιον φίλο αποτελούν σίγουρα λόγους που κάποιοι από εσάς θα συμμετάσχετε σε έναν μαραθώνιο, ωστόσο ο πρωταρχικός στόχος έχει πάντοτε να κάνει με την ψυχαγωγία. Εφόσον έχετε τελειώσει με την προπόνηση το μόνο που μένει είναι ο τερματισμός που θα συνοδεύεται από ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Για τον λόγο αυτό ξεκινήστε με θετικές σκέψεις τον αγώνα σας.

Χρησιμοποιήστε την οικογένεια και τους φίλους
Ποτέ μην υποτιμάτε την παρουσία ενός κοντινού προσώπου σε έναν αγώνα. Καλέστε την μητέρα σας, τον θείο, τον ξάδελφο, συναδέλφους από την δουλεία να βρεθούν σε στρατηγικά σημεία κατά μήκος της διαδρομής που θα διανύσετε και υπενθυμίστε τους να σας ενθαρρύνουν με το χειροκρότημα τους. Ο μαραθώνιος έχει να κάνει και με συναισθήματα και τα χαμόγελα των δικών σας ανθρώπων θα σας ενθαρρύνουν ώστε να μην τα παρατήσετε.

«Ανεβείτε» γρήγορα
Οι 3 ή 8 ώρες που θα τρέξετε σε έναν μαραθώνιο θα είναι για εσάς μια συνεχής εναλλαγή συναισθημάτων. Όταν η διάθεσή σας αρχίζει να πέφτει και αρχίζετε να διακατέχεστε από το αίσθημα της αμφιβολίας, θυμηθείτε πως θα πρέπει να επανέλθετε άμεσα στην προτέρα κατάσταση. Ακoλουθώντας το υπόλοιπο πλήθος θα νιώσετε πως είστε ξανά στην κορυφή του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά. Τα πάνω και τα κάτω αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός μαραθώνιου.

Χαμογελάστε σε κάθε κάμερα
Χαμογελάστε στις κάμερες σαν να είστε κάποιος ροκ στάρ. Άλλωστε οι δημοσιογράφοι δεν θα μαζευτούν στον αγώνα μόνο για τους επαγγελματίες δρομείς. Θα βρίσκονται εκεί και για εσάς, γι΄ αυτό χαμογελάστε! Κάνατε μια εντατική προπόνηση και έχει έρθει η ώρα της ανταμοιβής. Προχωρήστε σαν να είστε μια διασημότητα πάνω στο κόκκινο χαλί. Είναι η δική σας στιγμή για να λάμψετε.

Ντυθείτε με σκοπό να εντυπωσιάσετε
Φορώντας μια φανταχτερή στολή θα λάβετε και περισσότερες επευφημίες την ώρα του αγώνα. Και όλοι γνωρίζουν πως οι ζητωκραυγές δίνουν φτερά στα πόδια. Φορέστε λοιπόν κάτι funky και κερδίστε τα πλήθη.

Αλληλεπιδράστε με το πλήθος
Η υποστήριξη από το πλήθος προϋποθέτει μια σχέση αμφοτεροβαρή. Για να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερα από όσους στέκονται γύρω σας, θα πρέπει να κάνετε κάτι περισσότερο από το να τρέχετε. Σηκώστε τα χέρια σας στον αέρα και κάντε θόρυβο. Παρακολουθήστε έπειτα τις αντιδράσεις του κόσμου. Οι πιο θορυβώδεις δρομείς είναι εκείνοι που δέχονται το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Θυμηθείτε πως είστε ξεχωριστός
Μόλις το 0,5 % του πληθυσμού στην Ελλάδα έχει τρέξει σε μαραθώνιο ή σε αγώνα δρόμου αντοχής. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Συνεπώς η συμμετοχή σας σε έναν τέτοιο αγώνα σας καθιστά αυτομάτως ξεχωριστό άτομο. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αφεθείτε στην λάμψη της επιτυχίας. Καλή σας διασκέδαση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ