Τουρκία: Εκτάκτως στις 2 Ιανουαρίου η απόφαση για αποστολή στρατού στη Λιβύη


Στις 2 Ιανουαρίου ενδέχεται να συγκληθεί η τουρκική Εθνοσυνέλευση για να συζητηθεί το υπόμνημα για αποστολή στρατού στη Λιβύη, όπως έγινε γνωστό από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, που επικαλείται τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε ενημερωτικό κείμενο που απεστάλη από την κοινοβουλευτική προεδρία του AKP προς τους βουλευτές του κόμματος τονίζεται ότι:

«Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με τη Λιβύη ενδέχεται τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου του 2019 να υποβληθεί στη βουλή το υπόμνημα για τη Λιβύη και μπορεί την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 στις 14.00 να συγκληθεί Γενική Συνέλευση της βουλής προς συζήτηση».

«Παρακαλούμε όλους τους βουλευτές μας να διευθετήσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους και να είναι έτοιμοι να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση την ημέρα και ώρα που θα οριστεί» τονίζει το ενημερωτικό κείμενο.

Η κίνηση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί και ως απάντηση στην Αθήνα, καθώς την ίδια ημέρα έχει ανακοινωθεί η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed στο Zάππειο Μέγαρο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ