Καιρός – Ζηνοβία: Έφτασαν τα πρώτα χιόνια σε Λοκρίδα, Βόρεια και Δυτική Φθιώτιδα


Τα προγνωστικά επαληθεύονται για την ώρα και η “Ζηνοβία” επισκέπτεται και στην Φθιώτιδα. Ήδη οι πρώτες χιονοπτώσεις είναι σε εξέλιξη τόσο στην περιοχή της Λοκρίδας και κυρίως στα χωριά πάνω από την Αταλάντη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπεύθυνο της πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα χιονοπτώσεις έχουμε -έντονη- στην περιοχή του Μπράλου, αλλά και σε Ζέλι, Αμφίκλεια, Αταλάντη. Επίσης χιονόπτωση υπάρχει στην Δυτική Φθιώτιδα και πιο συγκεκριμένα στα χωριά της Μακρακώμης και της Σπερχειάδας ενώ τα πρώτα χιόνια εδώ και μια περίπου ώρα πέφτουν και στα χωριά του Δομοκού, στην Βόρεια Φθιώτιδα. Χιονόπτωση έχουμε και στην Ράχη Τυμφρηστού ενώ πριν λίγο ξεκίνησε και στα χωριά της Υπάτης.Θ. Καρακάντζας: “Είμαστε στις επάλξεις, χιόνια ως τα 200-300 μέτρα”

“Το κύμα της κακοκαιρίας θα εμφανιστεί έντονα από τις 02.00 τα ξημερώματα και μετά. Αυτήν την στιγμή ο χιονιάς πνίγει την Εύβοια και θα έρθει προς Λοκρίδα. Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας είναι στις επάλξεις για να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Ακόμη δεν χρειάζονται αλυσίδες ωστόσο καλό θα ήταν οι οδηγοί να είναι προετοιμασμένοι και να τις έχουν στα οχήματα τους καλού κακού. Πρόκειται για ένα κύμα που θα διαρκέσει 2-3 ημέρες και οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν χαμηλά ως τα 200-300 μέτρα“, τονίζει στο Lamianow ο Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά!

πηγή: lamianow.gr

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ