Η Κάρλι Κλος λάνσαρε ένα φούτερ για να ενθαρρύνει νεαρές στην εκπαίδευση STEM

Το μοντέλο από την Αμερική, Κάρλι Κλος συνεργάστηκε με την καλλιτέχνη και σχεδιάστρια μόδας από τη Βρετανία, Σαντέλ Μάρτιν στον σχεδιασμό ενός hoodie που κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση.

Το 27χρονο μοντέλο και επιχειρηματίας Κάρλι Κλος δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Kode with Klossy’ με σκοπό να παροτρύνει νεαρά κορίτσια να μπουν στον χώρο της τεχνολογίας ως μηχανικοί λογισμικού. Το πρόγραμμα έχει εξελιχθεί σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δίνει υποτροφίες κάθε χρόνο σε 1.000 κορίτσια.

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, Σαντέλ Μάρτιν συνεργάστηκε με την Κάρλι Κλος με αφορμή την Εβδομάδα Εκπαίδευσης στην Επιστήμη των Υπολογιστών για να βοηθήσει να συγκεντρωθούν χρήματα για τους σκοπούς του οργανισμού.

Η Μάρτιν, η οποία έχει σχέση με την τεχνολογία και τον προγραμματισμό και το supermodel λάνσαραν ένα hoodie σε λευκό χρώμα που έχει γραμμένα διάφορα σύμβολα προγραμματισμού και τις λέξεις “Kode More”.

“Θυμάμαι την πρώτη φορά που ο Κάρλι και εγώ μιλήσαμε πριν χρόνια για κώδικες και όλα αυτά τα πράγματα. Αρκετά χρόνια μετά φαίνεται ότι ταιριάξαμε. Μπορώ να φέρω την πλευρά της τέχνης και της δημιουργικότητας σε έναν τομέα, στον οποίο έχω ήδη επενδύσει και με ενδιαφέρει” ανέφερε η Σαντέλ Μάρτιν.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του φούτερ θα διατεθούν για να παρακολουθήσουν νεαρές γυναίκες 13 έως 18 ετών μαθήματα προγραμματισμού σε πανεπιστημιακά camp.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here