Καιρός – Ζηνοβία: Νύχτα αγωνίας στην Εύβοια – Εκκενώνονται οικισμοί λόγω υπερχείλισης ποταμού


Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στην Εύβοια.

Η δημοτική Αρχή Χαλκιδέων και η Πολιτική προστασία βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας έχει σαν αποτέλεσμα να φουσκώσει ο ποταμός Λήλαντας και να απειλεί την γύρω περιοχή.

Μάλιστα αναμένεται να κατέβει μεγάλη ποσότητα νερού από τα χωριά του Μίστρου και του Πούρνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star Κεντρικής Ελλάδος, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βασιλικού, μεταξύ του Δήμου Χαλκίδας, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και της Αστυνομίας, αποφασίστηκε να δοθεί εντολή εκκένωσης για τα σπίτια στην περιοχή του Λήλαντα.

Η ενημέρωση των κατοίκων αναμένεται γίνει από σπίτι σε σπίτι για την καλύτερη και έγκαιρη εκκένωση της περιοχής.

Όσοι δεν διαθέτουν κάποιο χώρο διαμονής για την νύχτα, ο δήμος έχει επικοινωνήσει με ξενοδοχεία ώστε να μπορέσουν να διαμείνουν με ασφάλεια.

H επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, στο Δημοτικό Κατάστημα της ΔΕ Ληλαντίων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Γιώργου Κελαϊδίτη, της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Έλενας Βάκα, του Αστυνομικού Διευθυντή Εύβοιας κ. Απόστολου Κουφού, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αντώνη Μίχα και του Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Γιώργου Κωστόπουλου, αποφασίστηκε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των παραποτάμιων περιοχών του Λήλαντα (Παραλία Βασιλικού-Μανίκα και Όαση) από τις κατοικίες τους, με σκοπό την αποφυγή ενδεχομένων κινδύνων από πιθανή υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Έργων Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Γουρνής, ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Δημήτρης Σέρρας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικού κ. Παναγιώτης Τροχούτσος και ο Πρόεδρος Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Παναγιώτης Λυμπέρης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Κούκουζας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ