Τι… φέρνει το 2020 για τον ΣΥΡΙΖΑ


Καθοριστικό αναμένεται να είναι για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ το 2020, αφού την άνοιξη θα γίνει το συνέδριο που θα δείξει τις αντοχές του κόμματος στις αλλαγές. Το κατά πόσον δηλαδή θα προχωρήσει η διεύρυνση και τι χαρακτήρα θα έχει το νέο κόμμα.

Παράλληλα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι αυτή η  χρονιά θα αναδείξει τις ανακολουθίες της κυβέρνησης σε όλα τα θέμα τα οποία της έδωσαν την νίκη στις εκλογές του Ιουλίου και άρα θα αρχίσει και η μεταστροφή του κλίματος.

Ακόμα σημαντική στιγμή θεωρούν και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού από το πρόσωπο που θα προταθεί  και θα εκλεγεί θα αναδειχθούν και οι υπόγειες επαφές άλλου επιπέδου.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην ανανέωση και διεύρυνση  του κόμματος του την στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ κάποια στελέχη θέτουν  τους δικούς τους όρους για το πώς θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

Η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει πολλές αντιρρήσεις  για τις αλλαγές που γίνονται  μέσα στο κόμμα καθώς θεωρεί ότι προωθούνται πολλά στελέχη τα οποία προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ  και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεολογική ταυτότητα της αριστεράς.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ωστόσο ότι όσοι αντιδρούν δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ζητούν από το κόμματους να αλλάξει προκειμένου να διεκδικήσει και πάλι την εξουσία.

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι με την  σύνθεση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου φάνηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε τη βούλησή του να προχωρήσει στη διεύρυνση, παρά τις εσωκομματικές διαφωνίες που υπήρξαν .

Στην Κουμουνδούρου πάντως επικρατεί αισιοδοξία για την αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία καθώς  όπως επισημαίνουν τα μηνύματα που εισπράττουν από τους πολίτες είναι ότι  σιγά σιγά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι «η κυβέρνηση τους εξαπάτησε».

Όσο για τα φήμες των τελευταίων ημερών που θέλουν την Άννα Διαμαντοπούλου να προηγείται στην κούρσα για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι μέσα από μία τέτοια επιλογή το μόνο που θα γίνει είναι να αναδειχθεί η άτυπη συνεργασία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ