Δείπνο Μητσοτάκη με Αναστασιάδη στο Κολωνάκι


Στο εστιατόριο “Ράτκα” στο Κολωνάκι, είχε ιδιωτικό δείπνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Τρεις ημέρες πριν από την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, εν όψει της υπογραφής της Διακρατικής Συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό East Med, στις 2 Ιανουαρίου 2020, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δείπνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δείπνο έδωσαν το παρών η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθώς και πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου.

Η συμφωνία για τον East Med θα υπογραφεί από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, και θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή από την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο διασυνδετήριος αγωγός Eastern Mediterranean (EastMed) έχει ως στόχο την απευθείας μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Φυσικού Αερίου, μέσω της Ελλάδας. Η αρχική δυναμικότητα του αγωγού είναι 10 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Ο αγωγός EastMed ακολουθεί υποθαλάσσια όδευση προς την Κύπρο, στη συνέχεια προς τις ακτές της Κρήτης και ακολούθως, μέσω της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, ως τις ακτές της Θεσπρωτίας και την Ιταλία. Στο Φλωροβούνι της Θεσπρωτίας, ο αγωγός EastMed μπορεί να συνδεθεί με το έργο του αγωγού ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ενισχύοντας περαιτέρω την ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας της ΕΕ με τις νέες ανακαλύψεις στη λεκάνη της Λεβαντίνης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ