Πως ένα μοντέλο υπολογιστών μπορεί να περιορίσει τις μεταδοτικές ασθένειες

Ένα νέο μοντέλο υπολογιστών που χρησιμοποιεί στοιχεία μάθησης μηχανών και εντοπισμένων και συγκεντρωτικών δεδομένων αναζήτησης και θέσης από τους εγγεγραμμένους χρήστες της Google ήταν σημαντικά ακριβέστερα και χρήσιμα για τη δημόσια υγεία. 

Η νέα τεχνική, που αναπτύχθηκε από την Google, μπορεί να βοηθήσει τα εστιατόρια και τα τοπικά τμήματα υγείας να βρουν πιο γρήγορα προβλήματα, προτού να γίνουν μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας «, ανέφεραν αντίστοιχα συγγραφέας Ashish Jha, KT Li Καθηγητής της Παγκόσμιας Υγείας στη Σχολή Χάρβαρντ Τσαν και διευθυντής του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Υγείας του Χάρβαρντ.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι αδυναμίες, οι ερευνητές της Google ανέπτυξαν ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης και συνεργάστηκαν με το Χάρβαρντ για να το δοκιμάσουν στο Σικάγο και το Λας Βέγκας. Το μοντέλο λειτουργεί καταρχάς κατά ταξινόμηση ερωτημάτων αναζήτησης που μπορεί να υποδεικνύουν διατροφικές ασθένειες , όπως «κράμπες στομάχου» ή «διάρροια». Στη συνέχεια, το μοντέλο χρησιμοποιεί δεδομένα απο-αναγνωρισμένου και συγκεντρωτικού ιστορικού τοποθεσίας από τα smartphones των ατόμων που επέλεξαν να το αποθηκεύσουν, για να προσδιορίσει ποια εστιατόρια επισκέφτηκαν πρόσφατα τα άτομα που αναζητούν αυτούς τους όρους.

Τα τμήματα υγείας σε κάθε πόλη έλαβαν έπειτα μια λίστα εστιατορίων που αναγνωρίστηκαν από το μοντέλο ως πιθανές πηγές τροφικής νόσου. Στη συνέχεια, η πόλη θα αποστείλει επιθεωρητές υγείας σε αυτά τα εστιατόρια, αν και οι υγειονομικοί επιθεωρητές δεν ήξεραν αν η επιθεώρησή τους προκλήθηκε από αυτό το νέο μοντέλο ή από τις παραδοσιακές μεθόδους. Κατά την περίοδο της μελέτης, τα τμήματα υγείας συνέχισαν να ακολουθούν τις συνήθεις διαδικασίες επιθεώρησής τους.

Στο Σικάγο, όπου το μοντέλο αναπτύχθηκε μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Μαρτίου 2017, το μοντέλο προκάλεσε 71 επιθεωρήσεις. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το ποσοστό μη ασφαλών εστιατορίων μεταξύ αυτών που εντοπίστηκαν από το μοντέλο ήταν 52,1% σε σύγκριση με το 39,4% μεταξύ των επιθεωρήσεων που προκλήθηκαν από ένα σύστημα βασισμένο σε καταγγελίες. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι το Σικάγο διαθέτει ένα από τα πιο προηγμένα προγράμματα παρακολούθησης στο έθνος και ήδη χρησιμοποιεί τεχνικές εξόρυξης κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ωστόσο αυτό το νέο μοντέλο αποδείχθηκε πιο ακριβές στον προσδιορισμό των εστιατορίων που είχαν παραβιάσεις της ασφάλειας των τροφίμων.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ