Eurovision 2019: Στις 28 Ιανουαρίου η κλήρωση των ημιτελικών


Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Channel 10, η κλήρωση των ημιτελικών του 64ου διαγωνισμού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου

Η διαδικασία της κλήρωσης θα γίνει σε μια λαμπερή εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει την επίσημη ανάληψη της διοργάνωσης από το Τελ Αβίβ. Όλη η τελετή θα λάβει χώρα στο Beit Ha’Ir, το ιστορικό δημαρχείο στο κέντρο της πόλης (Bialik Street).

Σήμερα το  Beit Ha’Ir έχει μετατραπεί σε Μουσείο Ιστορίας του Τελ – Αβίβ, αναδεικνύοντας τον τοπικό πολιτισμό και την κληρονομιά. Το Beit Ha’ir είναι μέρος του συγκροτήματος Bialik Complex, κέντρο του εβραϊκού και ισραηλινού πολιτισμού. Η πλατεία Bialik και τα γύρω κτίρια της, έχουν αναγνωριστεί επίσημα ως χώρος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO και περιλαμβάνονται στην περιοχή της λεγόμενης Λευκής Πόλης (White City), η οποία χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη ποικιλία σύγχρονης διεθνούς αρχιτεκτονικής.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το Channel 10, η συνάντηση των αρχηγών των εθνικών αποστολών των χωρών που θα συμμετάσχουν στη Eurovision του Τελ Αβίβ, κατά την οποία θα υποβάλλουν επισήμως τις συμμετοχές τους στους διοργανωτές, θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου.

Πώς θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση;

Η κλήρωση αποτελείται από δύο σκέλη. Στο πρώτο, οι χώρες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στον τελικό της 18ης Μαίου, δηλαδή οι Big 5 (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και η Ιταλία), καθώς και το Ισραήλ ως η διοργανώτρια χώρα, θα τοποθετηθούν σε ένα ημιτελικό τον οποίο είναι υποχρεωμένες να μεταδώσουν ζωντανά, αλλά και στον οποίο θα ψηφίσουν.

Στο δεύτερο σκέλος, οι εναπομείναντες χώρες θα τοποθετηθούν σε έναν από τους δύο ημιτελικούς. Η τοποθέτηση των χωρών θα γίνει με τη γνωστή πλέον διαδικασία του διαχωρισμού των χωρών σε έξι μικρότερα γκρουπ βάσει ιστορικότητας ανταλλαγής ψήφων. Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία να δούμε από πόσες χώρες θα αποτελείται ο κάθε ημιτελικός καθώς εκκρεμούν οι επίσημες επιβεβαιώσεις από Ρωσία, Λευκορωσία και Μολδαβία για να πιάσουμε το μαγικό αριθμό 42!

Υπενθυμίζουμε ότι ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision θα διοργανωθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Τελ Αβίβ στις 14, 16 και 18 Μαΐου. Μέχρι τότε, Dare to Dream!

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ