«Χαστούκι» των ΗΠΑ στην Τουρκία: Στέλνει ελικοφόρα στην βάση της Σούδας (vid)


Την έμπρακτη στήριξή της προς την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις δείχνει η αμερικανική πλευρά στέλνοντας ελικοφόρα τύπου Οσπρεϊ στην βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Παράλληλα η κίνηση αυτή έρχεται ως συμπλήρωμα σε ένα πλαίσιο δράσεων για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής υποδηλώνοντας και την σημασία της Σούδας για τα επιχειρησιακά σχέδια των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», προχθές το απόγευμα προσγειώθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα τέσσερα ελικοφόρα τύπου Οσπρεϊ (CV-22B) και δύο μεταγωγικά C-130, προερχόμενα από το Μίλντενχολ της Αγγλίας, όπου εδρεύει η 352 Πτέρυγα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της αμερικανικής αεροπορίας.

Δείτε τα ελικοφόρα CV-22B

Τα έξι αεροσκάφη προορίζονται για επιχειρήσεις μεταφοράς Αμερικανών πολιτών ή αξιωματούχων από την ευρύτερη περιοχή του Ιράκ, σε περίπτωση που απαιτηθεί κάτι τέτοιο, μετά την επιδείνωση των αμερικανοϊρανικών σχέσεων, απότοκο της δολοφονίας του Κασέμ Σουλεϊμανί, αλλά και της ενορχηστρωμένης απόπειρας εισβολής στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. Την ίδια ώρα στις 13 Ιανουαρίου αναμένοντα σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στην Ελευσίνα μονάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ για πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με τις αντίστοιχες ελληνικές.

Οι κινήσεις αυτές της αμερικανικής πλευράς έρχονται σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να επιβληθεί με παράνομες κινήσεις ευελπιστώντας στην ανοχή του Ντόναλντ Τραμπ. Κάτι τέτοιο προς το παρόν φαίνεται να μην αποδίδει καρπούς την ώρα μάλιστα που σε λίγα 24ωρα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ