Φθιώτιδα: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της παρέας που εγκλωβίστηκε στα χιόνια


Τέλος καλό στην περιπέτεια των τεσσάρων εκδρομέων που εγκλωβίστηκαν με το όχημά τους στο βουνό μεταξύ Ζελίου και Άγναντης.

Οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τα άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, από την πλευρά του Ζελίου, από όπου είχαν περάσει νωρίτερα, ψάχνοντας το ορεινό μονοπάτι για να βγουν στον Άγιο Κωνσταντίνο μέσω Άγναντης!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για μια παρέα τεσσάρων φίλων ηλικίας 20 χρόνων, που μετά την εκδρομή στον Παρνασσό θέλησαν περιπέτεια στο βουνό επιλέγοντας τη διαδρομή μέσω GPS. Δυστυχώς ο ηλεκτρονικός χάρτης δεν ανέλυε τα καιρικά φαινόμενα που έχουν καταστήσει «άβατο» το ορεινό αυτό κομμάτι ειδικά μετά τις απανωτές κακοκαιρίες και τις χιονοπτώσεις.

Από την πρώτη στιγμή μαζί με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν και οι Πρόεδροι των ορεινών Κοινοτήτων Ζελίου, Χαραλάμπος Σταμόπουλος και Άγναντης Γιάννης Παπασταμάτης, αλλά και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, Κώστας Μαύρος που ξεκίνησαν από διαφορετικά σημεία για να βοηθήσουν τους διασώστες.

Μάλιστα ο κ. Σταμόπουλος με τους Αστυνομικούς και τους Πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ κατάφεραν αρχικά να εντοπίσουν το όχημα των νεαρών και στη συνέχεια και τους τέσσερις φίλους, τέσσερα περίπου χιλιόμετρα πριν από την Άγναντη και ενώ η βοήθεια και από αυτή την πλευρά βρισκόταν περίπου στο ένα χιλιόμετρο απόσταση.

Οι τέσσερις νεαροί επιβιβάστηκαν στα 4Χ4 και θα επιστρέψουν στο Ζέλι, καθώς το συγκεκριμένο χιλιόμετρο προς την Άγναντη είναι αδύνατο να προσπελαστεί από όχημα.

Mε πληροφορίες από lamiareport.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ