Κλειστά σχολεία: Δείτε ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη (08/01)

Οι μαθητές καλούνται να επιστρέψουν την Τετάρτη (08/01) στα σχολεία μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο αρκετά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί.

Κλειστά μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία σε Βίλια, Ερυθρές

Με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Ε. Στάθη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου στις περιοχές των Βιλίων και των Ερυθρών μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Δήμος Διονύσου

Επανέρχονται στην κανονική τους λειτουργία από την Τετάρτη 8/1 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) καθώς και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του ΝΠΔΔ «ΕΣΤΙΑ» και για τις 7 Δημοτικές Κοινότητες: Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία να είναι απολύτως ασφαλής (καθαρισμός / αποχιόνιση δρόμων και αύλειων χώρων, ρίψη αλατιού κλπ).

Κυκλάδες

Σύμφωνα με αποφάσεις των Δημάρχων τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 08-01-2020 στους παρακάτω Δήμους:

 • Μήλου,
 • Κιμώλου,
 • Σίφνου,
 • Σερίφου,
 • Θήρας,
 • Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,
 • Αμοργού,
 • Κέας,
 • Άνδρου,

Για τα υπόλοιπα νησιά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Δήμος Γρεβενών

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 9.00 π.μ..

Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών θα λειτουργήσει κανονικά.

Ηράκλειο Κρήτης

Την διακοπή μαθημάτων στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επισκευή του καυστήρα στο χώρο του σχολείου, ανακοινώθηκε από το Δήμο.

Επίσης ανακοινώθηκε η παράταση διακοπής μαθημάτων στο 4ο Γενικό Λύκειο και 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου στις 8, 9 και 10 Ιανουαρίου 2020, λόγω συνεχιζόμενων εργασιών επισκευής στο χώρο των σχολείων, οι οποίες ξεκίνησαν πριν τις διακοπές Χριστουγέννων και δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων ( χιονόπτωση, παγετός, και μη αναμενόμενες πλημμύρες ) που ταλαιπωρούν το Οροπέδιο Λασιθίου τα τελευταία 24ωρα, από Τετάρτη 8 /1 /2020 έως και Παρασκευή 10/1/2020 τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά.

Πιο συγκεκριμένα, από 8/1 έως 10/1 δεν θα λειτουργήσουν το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Γεωργίου, το Νηπιαγωγείο Αγ. Γεωργίου, το Παράρτημα Νηπιαγωγείου στο Τζερμιάδων, ο Παιδικός & Βρεφικός Σταθμός Αγ. Γεωργίου, καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Τζερμιάδων.

Ανακοίνωση ΔΠΕ Ρεθύμνης

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Τετάρτη 08 Ιανουαρίου 2020, θα λειτουργήσουν κανονικά οι σχολικές μονάδες των Δήμων:

 • Ρεθύμνου
 • Αγίου Βασιλείου

Θα παραμείνουν κλειστές, λόγω καιρικών συνθηκών οι σχολικές μονάδες των Δήμων:

 • Μυλοποτάμου
 • Ανωγείων
 • Αμαρίου

Υπενθυμίζουμε:

Οι εκπαιδευτικοί που αδυνατούν να ταξιδέψουν από τον τόπο διαμονής τους προς τον τόπο εργασίας τους, οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση από την εταιρεία μεταφοράς τους, ότι δε δύναται η εταιρεία, λόγω συνθηκών, να πραγματοποιήσει το ορισμένο δρομολόγιο.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί που θα ταξιδέψουν οδικώς για να φτάσουν στη σχολική μονάδα εργασίας τους και, λόγω κατολισθήσεων ή εμποδίων, αδυνατούν να φτάσουν στον προορισμό τους, παρακαλούμε να ενημερωθούν από την Ελληνική Αστυνομία, εάν μπορούν να ακολουθήσουν εναλλακτική διαδρομή, κι εάν δεν υπάρχει, να επιστρέψουν και να προσκομίσουν βεβαίωση από την αστυνομία.

Πρωταρχική σημασία έχει η ασφάλεια των μαθητών και των εργαζομένων.

Δήμος Καστοριάς

Με απόφαση του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Καστοριάς ανακοινώνεται ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καστοριάς θα ανοίξουν την Πέμπτη 09-01-2020 στις 09:00 π.μ

Θήβα

Λόγω της χιονόστρωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων, μετά από απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Αναστασίου, ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης :

Α) των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών και Βαγίων του Δήμου Θηβαίων θα παραμείνουν κλειστά

Β) των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας και Θίσβης θα λειτουργήσουν από ώρα 09:00

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) του Δ.Ο.Θ. θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Σκύρου

Για λόγους καθαρά προληπτικούς, λόγω των πιθανών συνεπειών από τους σφοδρότατους ανέμους που συνεχίζουν να πνέουν στο νησί, αναβάλλουμε για αύριο Τετάρτη 8/1/2020 το άνοιγμα των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης, στα πλαίσια πρόληψης ατυχημάτων σε μαθητές των σχολείων .

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης στην Κοινότητα Κυριακίου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω του ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Χίος

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/μιας Εκπαίδευσης της Τ.Κ. Βολισσού και
του Νηπιαγωγείου της Τ.Κ Καρυών, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών, με στόχο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και την αποφυγή ατυχημάτων, αποφάσισε ο Δήμος Χίου.

Μυτιλήνη

Ενημερώνουμε ότι το Νηπιαγωγείο Αγιάσου, το Δημοτικό Αγιάσου, το Γυμνάσιο Αγιάσου, το Λύκειο Αγιάσου, καθώς και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μεγαλοχωρίου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, λόγω κακοκαιρίας.

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα αύριο Τετάρτη 8, και την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here