Στη Γερμανία εκτάκτως ο Ερντογάν – Συνάντηση με την Μέρκελ


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες Κυριακή (12/01) ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στη Λιβύη. 

 

Την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών επιβεβαίωσε το Γραφείο Τύπου της τουρκικής προεδρίας, προσθέτοντας ότι Ερντογάν και Μέρκελ συζήτησαν για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Σύμφωνα μάλιστα με την Daily Sabah, η οποία επικαλείται προεδρικές πηγές, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν εκτάκτως στις 19 Ιανουαρίου στο Βερολίνο.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η Άγκελα Μέρκελ να μεταβεί στις 24 Ιανουαρίου στην Τουρκία, ωστόσο όπως φαίνεται ο Ερντογάν είναι αυτός που θα ταξιδέψει στο Βερολίνο.

Ο επικεφαλής της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, ο Φάγεζ Αλ Σάρατζ και ο αντίπαλός του στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) και ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, αναμένεται να υπογράψουν σήμερα στη Μόσχα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, γνωστοποίησε κορυφαίος Λίβυος αξιωματούχος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ