Σενάρια «πολέμου» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Τι συζήτησαν


Το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, έθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Για το περιεχόμενο των συνομιλιών στον Λευκό Οίκο, ενημερώθηκαν μάλιστα και οι πολιτικοί αρχηγοί στις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισέπραξε την ικανοποίηση των αρχηγών κομμάτων πλην του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για «εθνική περιπέτεια».

Το ακριβές περιεχόμενο της συζήτησης Μητσοτάκη-Τραμπ, ωστόσο παρέμενε άγνωστο, αφού έγινε πίσω από κλειστές πόρτες. Όπως, όμως, αναφέρει η εφημερίδα «Εστία», στο Οβάλ Γραφείο, λίγο μετά τον βομβαρδισμό ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους στον Αμερικανό πρόεδρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν για την ισορροπία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο χρόνος συνάντησης δεν ξεπέρασε τα 25 με 30 λεπτά, σε αυτά, όμως, ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των προκλήσεων από την Τουρκία στην περιοχή του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Μπορεί να μην μίλησαν συγκεκριμένα για ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ή ένοπλη σύρραξη, ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε πως η χώρα μας θα αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
«Κι αν χάσετε;», ρώτησε σε εκείνο το σημείο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την «Εστία». «Δεν θα χάσουμε κ. Πρόεδρε», ήταν η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ