Δολοφονία Τοπαλούδη: Σοκάρει η κατάθεση του λιμενικού-Την πέταξαν στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν


Σοκαριστική ήταν η περιγραφή για τα όσα διαδραματίστηκαν τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο του διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, Θωμά Ζόβα, ο οποίος κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο μάρτυρας, ο οποίος έκανε τις έρευνες για την υπόθεση άγριας δολοφονίας υποστήριξε ότι «μέσα στο σπίτι υπήρχαν αίματα στους τοίχους. Φαίνεται ότι η κοπέλα πάλεψε. Τα ίχνη δεν ήταν εμφανή γιατί τα είχαν καθαρίσει. Ό,τι έγινε -έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό αλλά όχι άδειο. Ούτε τα ποτήρια ήταν άδεια». Στη συνέχεια ο κ. Ζόβας ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι πέταξαν πρώτα τη σορό της κοπέλας στη θάλασσα και έπειτα τα πράγματα της και τα δικά τους. «Ο Έλληνας κατηγορούμενος μου είπε ότι καθάρισαν και το βανάκι», τόνισε ο μάρτυρας και σημείωσε ότι στη θαλάσσια περιοχή που του υπέδειξε ο δράστης βρέθηκε σκισμένο το εσώρουχο της κοπέλας και το ηλεκτρικό σίδερο που την χτύπησαν.

«Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεση τους ήταν να την εξαφανίσουν».

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας οι κατηγορούμενοι, μετέφεραν τη φοιτήτρια άγρια κακοποιημένη, στο φορτηγάκι (του Ροδίτη) σε ημιλυπόθυμη κατάσταση και της είπαν ότι θα την πάνε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, είχαν αποφασίσει σύμφωνα με το μάρτυρα να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Ζόβα το τατουάζ που είχε η αδικοχαμένη φοιτήτρια στο πόδι της βοήθησε στην ταυτοποίηση της.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως θεωρεί τύχη ότι βρέθηκε στη θάλασσα το πτώμα της Ελένης. «Ήταν φρέσκο, αν είχε βυθιστεί, μπορούσε να είχε χαθεί. Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεση τους ήταν να την εξαφανίσουν… Το να κουβαλήσω κάποιον και να τον κατεβάσω από τη σκάλα είναι κάτι εφικτό. Το να τον πετάξεις όμως στη θάλασσα θέλει δυο. Για να μπορέσει να φύγει σε απόσταση έπρεπε να πεταχθεί με δύναμη» ανέφερε ο μάρτυρας με τον Αλβανό κατηγορούμενο να λέει: «Το αρνούμαι κατηγορηματικά».

Λίγο πριν τη διακοπή της συνεδρίασης, ο 21χρονος Ροδίτης ανέφερε στο δικαστήριο πως λυπάται για το χαμό της νεαρής κοπέλας. «Λυπάμαι για την Ελένη, αλλά δεν έγινε τίποτα με την Ελένη», είπε στο ακροατήριο. Η πρόεδρος του επισήμανε ότι θα μιλήσει στο δικαστήριο όταν έρθει η ώρα της απολογίας του.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για της 28 Ιανουαρίου, οπότε και θα συνεχίσει ο κ. Ζόβας την κατάθεση του, ενώ η έδρα, έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να καταθέσουν ο συντάκτης της ιατροδικαστικής έκθεσης αλλά και ειδικός για θέματα DNA.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ