Παπαγγελόπουλος: Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κ. Ράικου


Σχόλιο αναφορικά με τα όσα δήλωσε σήμερα, Τρίτη, στην Προανακριτική της Βουλής η έκανε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Είναι «αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κ. Ράικου. Προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί», τόνισε ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε:

«Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει».

«Βόμβες» Ράικου

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η Προανακριτική Επιτροπή όπου προσήλθε να καταθέσει φορώντας μαύρα γυαλιά, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Η κ. Ράικου κατήγγειλε «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος της και «κοινή εκβίαση» από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Δεν πηγαίναμε σπίτια μας ούτε τα Σαββατοκύριακα», φέρεται να είπε και συμπλήρωσε: «Τον Φεβρουαρίο 2017 με επισκέφθηκε η δημοσιογράφος Παπαδάκου και ρωτούσε αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα. Άλλοι δημοσιογράφοι δεν είχαν ρωτήσει κάτι τέτοιο, καθώς η έρευνα ήταν σε αρχικό στάδιο. Η Παπαδάκου μου είπε όμως πως …υπάρχουν. Μετά με πήρε κι ο Παπαγγελόπουλος. Ρωτούσε τα ίδια. Η Παπαδάκου με ξαναπήρε τον Μάρτιο. Ρωτούσε τα ίδια. Όταν της είπα πως δεν υπάρχει κάτι μου είπε πως “για Βενιζελο και Πικραμμένο δεν βγαίνει κάτι”; κι άρχισε να μιλά για off shore Παναγιωτάκη (σ.σ. ο Διονύσης Παναγιωτάκης) και Βενιζέλου. Εξεπλάγην και της ζήτησα τα στοιχεία. Αν τα έχει να τα φέρει. “Φεύγω τώρα να στα φέρω”. Την κράτησα μετά και της ζήτησα τα στοιχεία. Απέφυγε να φέρει οτιδήποτε. Λίγες ημέρες μετά με πήρε ο Παπαγγελόπουλος. “Ακόμα να στείλεις τη δικογραφία στη Βουλή”; “Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής” απάντησα. “Κάτσε και θα δεις” είπε. Αισθάνθηκα πως εκβιάζομαι. Κοινή εκβίαση».

Σε άλλο σημείο, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες:

«Κάποιος Ανδρικόπουλος δημοσιογραφος από το Ντοκουμέντο τότε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως κατηγορούμαι η ίδια για απόκρυψη στοιχείων από κάποια κυρία Ζαμανίκα. Κατόπιν υπήρξε εναντίον μου δημοσίευμα. Κατάλαβα τότε, πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου, επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον Παπαγγελόπουλο! Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αιστάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη. Αισθάνθηκα οτι εκτελούνταν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου απο Παπαγγελόπουλο».

Η κ. Ράικου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατέθεσε πως μετά την άρνησή της να ενδώσει και να στείλει φάκελο για πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να έχει στοιχεία, ξεκίνησε σειρά πειθαρχικών διώξεων εναντίον της. Όπως φέρεται να είπε, τα πειθαρχικά αποσκοπούσαν να κάμψουν το δικαστικό της φρόνημα για να τη διώξουν από το Σώμα. «Επί 2,5 χρόνια έδινα εξηγήσεις και καταθέσεις στον Άρειο Πάγο», είπε σύμφωνα με πηγές από την Επτροπή και πρόσθεσε: «Στις 10.11.17 με καλεσε ο προϊστάμενος μου στο τμήμα δικαστικών συνδρομών και μου ειπε πρεπει να με αλλαξει για το δικό μου καλό. Του είπα “κατάλαβα σας πήρε ο Παπαγγελόπουλος”, χαμογέλασε και μου απάντησε “δεν θα έκανα το χατήρι κανενός, αλλα ειναι για το καλό σου”».

Η ΝΔ με την έναρξη της συνεδρίασης κατήγγειλε επιλεκτική διαβίβαση εγγράφων προς την Επιτροπή και παρακώλυση του έργου της από την Ελένη Τουλουπάκη. Όπως ανέφερε με την έναρξη της συνεδρίασης ο Θανάσης Πλεύρης, η κ. Τουλουπάκη δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα αποστολής εγγράφων της πλειοψηφίας κι απέστειλε μονάχα έγγραφα που ζήτησε ο κ. Λάππας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη ΝΔ συμφώνησε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ.

Θ.Πλευρης: Η κ. Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ. Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Β.Κεγκερογλου: Νομίζω οτι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τι θα στείλει και τι όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Ι.Μπούγας: Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ