Πρίγκιπας Χάρι: «Δεν υπήρε άλλη επιλογή, μόνο το Megxit»


Για πρώτη φορά, ο Δούκας του Σάσεξ πήρε θέση για την απόφασή του να εγκαταλείψει το Παλάτι.

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πήραν την απόφαση να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία, προκαλώντας σοκ στο Μπάκιγχαμ.

Ο Χάρι, για πρώτη φορά μετά το περιβόητο «Megxit», μίλησε για το θέμα. Σε μία εξαιρετικά συναισθηματική ομιλία, εξήγησε τους λόγους που ανάγκασαν τον ίδιο και την σύζυγό του, να απαρνηθούν τα καθήκοντά τους και να μετακομίσουν σοτν Καναδά.

Ο Δούκας του Σάσεξ μίλησε σε εκδήλωση υποστηρικτών του την Κυριακή, λέγοντας πως «για μένα και τη Μέγκαν πλέον δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Τόνισε, δε, πως «θέλαμε να συνεχίσουμε το έργο μας δίχως τη χρηματοδότηση από τον λαό. Όμως, προφανώς, αυτό δεν ήταν εφικτό», ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε για την απόφαση του ιδίου και της συζύγου του να απαρνηθούν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Στον πρόλογο της ομιλίας του, είπε ότι «Μόνο να φανταστώ μπορώ τι έχετε ακούσει και τι έχετε διαβάσει αυτές τις ημέρες για μένα. Είμαι το ίδιο άτομο που γνωρίζετε εδώ και 35 χρόνια. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου και ο τόπος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

«Αποδέχθηκα τη συμφωνία γνωρίζοντας ότι δεν αλλάζει τίποτα για ό,τι είμαι ή για το πόσο δεσμευμένος είμαι. Ελπίζω ότι θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι αντιμετώπισα, ότι θα απομάκρυνα την οικογένειά μου από όλα όσα γνώριζα για να κάνω ένα βήμα μπροστά σε ό,τι ελπίζω να αποτελέσει μια πιο ειρηνική ζωή» συμπλήρωσε.

Δείτε την ομιλία του Χάρι:

https://www.instagram.com/p/B7hGUztJA0F

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ