Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ποιοι δεν την ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας συνολικά 261 ψήφους.

Την κυρία Σακελλαροπούλου ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν συγκεντρώθηκαν οι 266 ψήφοι, που αποτελούν το σύνολο των εδρών των κοινοβουλευτικών ομάδων καθώς υπήρχαν απουσίες.

Κάποιες από αυτές ήταν αναμενόμενες και κάποιες όχι.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μόνο ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς απουσίαζε λόγο προγραμματισμένου οικογενειακού ταξιδιού στις ΗΠΑ. Ωστόσο με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, γνωστοποίησε πως εάν ήταν παρών θα ψήφισε την Κυρία Σακελλαροπούλου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, απουσίαζε ο Τρύφων Αλεξιάδης, λόγω της περιπέτειας με την υγεία του που είχε καθώς και ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος . Και οι δύο είχαν ενημερώσει με επιστολές τους τον Πρόεδρο της Βουλής πως θα στήριζαν την υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου. Από το ΣΥΡΙΖΑ επίσης απουσίαζαν και ο Αλ. Μεϊκόπουλος (σύμφωνα με πληροφορίες είχε βλάβη στο αυτοκίνητο) και ο Κ. Ζουράρις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ