Ο Ερντογάν απειλεί με νέα επιχείρηση στη Συρία


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε σήμερα (31/01), την «ωμότητα» του συριακού καθεστώτος έναντι του λαού του και απείλησε να προσφύγει και πάλι «στη στρατιωτική ισχύ» στη Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις προχωρούν μέσα στο τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στην Ιντλίμπ.

Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία συμμορφώνεται πλήρως με τις υποχρεώσεις της στην Ιντλίμπ, αλλά εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις επιθέσεις που είπε ότι πραγματοποιούν μαχητές εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και της ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Χμέιμιμ.

Πριν από δύο ημέρες, ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει τη Ρωσία ότι παραβιάζει συμφωνίες που έχουν στόχο να σταματήσει η σύγκρουση και δήλωσε πως η Άγκυρα χάνει την υπομονή της με τη στρατιωτική επίθεση στην Ιντλίμπ.

«Δεν θα ανεχθούμε την ωμότητα του καθεστώτος έναντι του ίδιου του λαού του και τις επιθέσεις του που προκαλούν λουτρά αίματος και απειλούν τη χώρα μας με ένα νέο κύμα μεταναστών», δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στην Άγκυρα ενώπιον αξιωματούχων του κόμματός του.

«Εμείς, η Τουρκία, θέλουμε ειλικρινά τη σταθερότητα της Συρίας και την ασφάλεια για τον λαό της και δεν θα διστάσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, περιλαμβανομένης της προσφυγής στη στρατιωτική ισχύ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε την Τετάρτη ενισχύσεις στο Ρεϊχανλί, τουρκική πόλη στα σύνορα με τη Συρία η οποία βρίσκεται όχι μακριά από την Ιντλίμπ.

Ο Ερντογάν προειδοποίησε πρόσφατα την Ευρώπη πως η χώρα του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της νέα συρροή Σύρων που προσπαθούν να ξεφύγουν από την αναζωπύρωση των μαχών στην Ιντλίμπ.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ