Κοροναϊός: Πληροφορίες για ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο – Τι αναφέρει το Υπουργείο Υγείας

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος κοροναϊού στην περιοχή της Λευκωσίας – 

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή που μίλησε στην Offsite, Κινέζος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου – και είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα – κρατήθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο άντρας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και με την επιστροφή του στην Κύπρο είχε παρουσιάσει συμπτώματα του ιού. Οι πρώτες εξετάσεις που υποβλήθηκε κατέδειξαν πως δεν πρόκειται για γρίπη Α’ και έτσι ο άντρας κρατήθηκε για περεταίρω εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί έαν έχει προσληφθεί τελικά από τον κοροναϊό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από ειδικό εργαστήριο στην Αθήνα. Τα δείγματα έχουν ήδη σταλεί στην Αθήνα και τα αποτελέσματα αναμένονται να φτάσουν πίσω στην Κύπρο την Δευτέρα.

Κατά το Offsite, σε καραντίνα βρίσκεται και δεύτερο συγγενικό πρόσωπο του άνδρα το οποίο τέθηκε σε καραντίνα προληπτικά, μιας και η γυναίκα δεν παρουσίασε οποιοδήποτε σύμπτωμα που να παραπέμπει σε κοροναϊό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ταξίδι που πραγματοποίησε ο εν λόγω άντρας το τελευταίο διάστημα στην Κίνα δεν ήταν σε γεωγραφική τοποθεσία υψηλού κινδύνου, καθώς στην εν λόγω περιοχή δεν είχαν παρουσιαστεί κρούσματα κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι οι θάνατοι που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν φθάσει τους 213, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι σχεδόν 10.000. Στην Ευρώπη έχουν επιβεβαιωθεί δεκαεννέα κρούσματα – έξι στη Γερμανία, πέντε στη Γαλλία, δύο στην Μεγάλη Βρετανία, δύο στην Ιταλία, δύο στη Ρωσία, ένα στη Σουηδία και ένα στη Φινλανδία-, θέτοντας σε επιφυλακή και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δηλώνουν έτοιμες να συνδράμουν στον επαναπατρισμό των Ευρωπαίων πολιτών. Συνολικά, στις ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού. Εξετάσεις διενεργούνται σε 92 ανθρώπους στη χώρα. Τα πρώτα πέντε κρούσματα μολύνθηκαν στην Κίνα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here