Κοροναϊός: Τρεις Έλληνες σε καραντίνα στην κινεζική επαρχία Χουμπέι


Σε καραντίνα βρίσκονται τρεις Έλληνες στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, από όπου και ξεκίνησε ο νέος κοροναϊός, ο οποίος έχει σημάνει συναγερμός στην παγκόσμιο ιατρική κοινότητα και -μέχρι στιγμής- έχει οδηγήσει στον θάνατο 213 ανθρώπους.

Οι θάνατοι που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν φθάσει τους 213, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι σχεδόν 10.000. Στην Ευρώπη έχουν επιβεβαιωθεί δεκαεννέα κρούσματα – έξι στη Γερμανία, πέντε στη Γαλλία, δύο στην Μεγάλη Βρετανία, δύο στην Ιταλία, δύο στη Ρωσία, ένα στη Σουηδία και ένα στη Φινλανδία-, θέτοντας σε επιφυλακή και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δηλώνουν έτοιμες να συνδράμουν στον επαναπατρισμό των Ευρωπαίων πολιτών.

Συνολικά, στις ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού. Εξετάσεις διενεργούνται σε 92 ανθρώπους στη χώρα. Τα πρώτα πέντε κρούσματα μολύνθηκαν στην Κίνα.

Ένας 5χρονος το τελευταίο κρούσμα στη Γερμανία

Ένα παιδί πέντε ετών από το Σίγκσντορφ της Βαυαρίας είναι το έκτο διαπιστωμένο κρούσμα του νέου κινεζικού κοροναϊού στην Γερμανία. Όπως έγινε γνωστό από το βαυαρικό ΥΠΕΞ, πρόκειται για το παιδί ενός υπαλλήλου της εταιρίας εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας «Webasto», ο οποίος είχε ήδη διαγνωστεί ως ασθενής, μαζί με άλλους τρεις εργαζόμενους στον ίδιο χώρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, όλα τα μέλη της οικογένειας παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και υποβάλλονται σε εξετάσεις, όπως και το άμεσο περιβάλλον τους.

«Η κατάσταση της υγείας όλης της οικογένειας είναι σταθερή. Τα παιδιά έχουν ήδη αρρωστήσει ελαφρώς και έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, αλλά θεωρούμε ότι όλη η οικογένεια έχει πιθανότατα επιμολυνθεί», δήλωσε στην εφημερίδα ο καθηγητής Τόμας Γκλουκ και διευκρίνισε ότι πρόκειται για τους γονείς, ένα βρέφος έξι μηνών και δύο παιδιά έως πέντε ετών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ