Παρατηρητήριο fake news από τη ΝΔ: «Τα ψέματα Τσίπρα στη Βουλή»


Με το Αλέξη Τσίπρα και την τοποθέτησή του στην Βουλή την Πέμπτη ασχολείται το παρατηρητήριο fake news της Νέας Δημοκρατίας.

Το παρατηρητήριο το οποίο δημοσιεύεται από το γραφείο τύπου του κόμματος και βγαίνει σε εβδομαδιαία βάση τονίζει: «Στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να εργαλειοποιήσει τα εθνικά θέματα για να κρύψει τη νέα του κωλοτούμπα, να μην υπερψηφίσει τον νόμο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, κατέφυγε για μια ακόμη φορά στην παραγωγή fake news».

Στην συνέχεια σημειώνει ότι: «Στη δευτερολογία του μετέφερε υποτίθεται τα λόγια του συμβούλου του κ. Τραμπ κ. Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν στην Καθημερινή (19/1/2019): “Να μην είναι η Ελλάδα τόσο επιθετική με την Τουρκία, διότι μας προξενεί προβλήματα διότι σπρώχνει τη σημαντική αυτή χώρα εκτός του ΝΑΤΟ”».

Η ΝΔ συνεχίζει λέγοντας πως «στην τριτολογία του προσπαθώντας να επιβεβαιώσει την ορθότητα και την ακρίβεια της πρωτολογίας του, ο κ. Τσίπρας διάβασε δήθεν τα λόγια του κ. Ο’ Μπράιαν από την Καθημερινή (19/1/2019): “Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειρισθεί τις σχέσεις της με την Άγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας με αυτής στο ΝΑΤΟ”».

Ωστόσο, το κυβερνών κόμμα επισημαίνει ότι «τελικά αυτό που είπε ο κ. Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν φυσικά δεν ήταν ούτε αυτό που του απέδωσε ο κ. Τσίπρας στη δευτερολογία του, ούτε αυτό που μετέφερε δήθεν αυτολεξί στην τριτολογία του: “Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειρισθεί τις σχέσεις της με την Άγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας, το ΝΑΤΟ” (Καθημερινή 19/1/2019)». «Ευτυχώς δηλαδή που ο κανονισμός της Βουλής δεν επιτρέπει «τερατολογία»…” καταλήγει το σημείωμα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ