Nestlé Ελλάς: Πράσινες δεσμεύσεις για ένα καλύτερο αύριο


Το όραμά της να μην καταλήγει κανένα απόρριμμα από τις συσκευασίες των προϊόντων της σε χώρο υγειονομικής ταφής μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, παρουσίασε η Nestlé Ελλάς.

Εδώ και ένα χρόνο μάλιστα, από τον Ιανουάριο του 2019, κανένα απόρριμμα από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας δεν καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής, με αποτέλεσμα τη μείωση των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ κατά 250 τόνους ετησίως. Η Nestlé Ελλάς πρόκειται να μετατρέψει όλες τις συσκευασίες της σε ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μεγάλη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της η Nestlé Ελλάς, με σκοπό την ολοκλήρωση της δέσμευσης αυτής έως το 2025, αναλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

-Τη σήμανση όλων των συσκευασιών με πληροφορίες ανακύκλωσης για τους καταναλωτές.

-Την ανάπτυξη συστημάτων για τη συλλογή, διαλογή και ανακύκλωση συσκευασιών.

-Συνεργασία με την πρώτη σχολή επαγγελματικής αλιείας στην Ελλάδα με σκοπό των καθαρισμό θαλασσών από τα πλαστικά.

«Το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι μεγαλύτερο από ποτέ και ήρθε η στιγμή να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας. Για τον λόγο αυτό δουλεύουμε εντατικά για την επίτευξη σημαντικών στόχων, όπως πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025 και μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050. Πιστεύουμε ότι η ουσιαστική αλλαγή θα έρθει μόνο μέσα από μια συλλογική προσπάθεια. Όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή την αλλαγή. Γιατί αν αλλάξουμε εμείς, θα καταφέρουμε να αλλάξει και ο κόσμος προς το καλύτερο», δήλωσε κατά την παρουσίαση των δράσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης.

Picture3.png
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς Νίκος Εμμανουηλίδης με τον Λευτέρη Αραπάκη, συνιδρυτή της «Εναλείας»

«Η συνεργασία μας με τη Nestlé προκύπτει από την κοινή επιδίωξη να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης με τρόπο ουσιαστικό, μέσω της πρόληψης και της κυκλικής οικονομίας. Η υποστήριξη και η τεχνογνωσία της Nestlé μας δίνει επιπλέον εφόδια στην προσπάθεια που κάνουμε για ένα βιώσιμο θαλάσσιο οικοσύστημα», δήλωσε από την πλευρά του ο Λευτέρης Αραπάκης, συνιδρυτής της «Εναλείας», για το πρόγραμμα καθαρισμού θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων «Mediterranean Cleanup», στο πλαίσιο του οποίου γίνεται η συνεργασία με τη Nestlé Ελλάς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει την απομάκρυνση των θαλάσσιων απορριμμάτων με τη συνεργασία επαγγελματιών αλιέων και των αλιευτικών σκαφών τους, εστιάζοντας στον Αργοσαρωνικό που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος και ενισχύει το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, καθώς εκτός από τη συλλογή και τη διαλογή των απορριμμάτων, περιλαμβάνει την ανακύκλωσή τους και τη μετατροπή μέρους αυτών – όσων πληρούν τις προϋποθέσεις από άποψη υλικού – σε νέα χρηστικά αντικείμενα.

Παγκοσμίως άλλωστε, η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον εξελίσσεται με επιχειρήματα που αναπτύσσονται από όλες τις πλευρές, ενώ κύριος στόχος των περισσότερων χωρών του πλανήτη είναι η εκπλήρωση των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα. Σε αυτούς περιλαμβάνεται η μείωση της μέσης θερμοκρασίας της Γης κατά 1,5°C, η ελαχιστοποίηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050, αλλά και η ανακύκλωση συσκευασιών κατά το μέγιστο δυνατόν.

Η Nestlé διεθνώς συμμετέχει με διάφορες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε την επένδυση 2 δισ. ελβετικών φράγκων για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων στις συσκευασίες. Παράλληλα, επιταχύνεται η αναδιάρθρωση της γραμμής παραγωγής, αναλαμβάνονται περισσότερες πρωτοβουλίες στη γεωργία για απορρόφηση περισσότερου άνθρακα και χρησιμοποιείται ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές στα εργοστάσια, τις αποθήκες και τα γραφεία της Nestlé.

Η Nestlé Ελλάς είναι από τις εταιρείες που έχει ήδη να επιδείξει έργο στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς τα τελευταία χρόνια (από το 2013) έχει μειώσει κατά 17.700 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, από τις δραστηριότητες των εργοστασίων της και τη μεταφορά των προϊόντων της, την ώρα που τα εργοστάσιά της λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές, έχοντας εξοικονομήσει τα τελευταία 7 χρόνια 12.900 μεγαβατώρες (MWh), που αντιστοιχούν στην ετήσια κατανάλωση για φωτισμό μιας πόλης όπως η Καβάλα!

Sponsored by Nestlé


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ