Σκάνδαλο Folli Follie: Διαρκώς ένα βήμα πίσω από τον Κουτσολιούτσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς


Αντιμέτωπη με τις ευθύνες της στην υπόθεση της Folli Follie βρίσκεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το αίτημα του βασικού μετόχου της εισηγμένης Δημήτρη Κουτσολιούτσου να τοποθετήσει Διοίκηση δικής του αρεσκείας στην εταιρεία και μάλιστα λίγο πριν την Γενική Συνέλευση της στις 20 Φεβρουαρίου, έδειξε πως η Κεφαλαιαγορά από το Μάιο του 2018, οπότε αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, έως και σήμερα δεν έχει πράξει τα δέοντα για να απομονώσει τον Δημήτρη Κουτσολιούτσου και να διευκολύνει τη διάσωση της επιχείρησης.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο ζητώντας την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στη Folli Follie. Συγκεκριμένα με επιστολή του στις 4 Φεβρουαρίου 2020, η οποία εστάλη ηλεκτρονικώς προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, αιτήθηκε την προσθήκη θέματος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2020 με τίτλο «Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ορισμός ανεξάρτητων μελών αυτού». Με την εν λόγω επιστολή ζητούσε να τοποθετηθούν ο γενικός εμπορικός διευθυντής και η επικεφαλής προμηθειών της εταιρείας, άτομα εμπιστοσύνης του, σε εκτελεστικές θέσεις στο ΔΣ της Folli Follie. Παράλληλα ζητούσε την αντικατάσταση μελών του τρέχοντος ΔΣ της εισηγμένης, στα οποία δεν ασκεί καμία επιρροή.

folli-follie1.jpg
Αντιμέτωπη με τις ευθύνες της στην υπόθεση της Folli Follie βρίσκεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεδομένου ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ελέγχει το 36% των μετοχών της Folli η κίνηση αυτή οδήγησε ένα μέλος του ΔΣ της εισηγμένης να παραιτηθεί, επικαλούμενο πως το τωρινό ΔΣ δεν νομιμοποιείται πλέον να λαμβάνει αποφάσεις έως την Γενική Συνέλευση της 20ης Φεβρουαρίου που θα αποφασίσει για τα πρόσωπα της νέας Διοίκησης.

Δεδομένου ότι οι ομολογιούχοι της Folli Follie είχαν προειδοποιήσει πως οποιαδήποτε διοικητική αλλαγή που δεν τους έβρισκε σύμφωνους θα πυροδοτούσε την έγερση αξιώσεων σε βάρος της εισηγμένης, η κίνηση Κουτσολιούτσου έφερε την κατάσταση στο απροχώρητο.

Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα δημοσιεύματα του τελευταίου 48ωρου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε κλιμάκιο ελεγκτών σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Folli Follie, προκειμένου να συγκεντρώσουν πιθανώς επιβαρυντικό υλικό για τα στελέχη της παρελθούσας Διοίκησης Κουτσολιούτσου -όλα αυτά σε μια περίοδο που η ανακρίτρια που διερευνά δικαστικά την υπόθεση, μετά τη δίωξη του Εισαγγελέα Δραγάτση δεν έχει ακόμη καλέσει σε απολογία τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς φέρεται να αναμένει συμπληρωματικά στοιχεία-.

Παράλληλα, η Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κάλεσε το ΔΣ της Folli Follie για συζήτηση, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι ώστε οι ομολογιούχοι να μην αιτηθούν την πτώχευση της εισηγμένης.

Οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις της εποπτεύουσας Αρχής δείχνουν πως ακόμη δεν έχει βρει θεσμικά τον τρόπο να απομονώσει την οικογένεια Κουτσολιούτσου, από τη λήψη αποφάσεων που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εταιρείας και των πιστωτών της. Και αυτή η αδυναμία στέλνει ένα πολύ αρνητικό μήνυμα στην χρηματιστηριακή αγορά και για τις δυνατότητες διασφάλισης των συμφερόντων των επενδυτών και για την ποιότητα της ασκούμενης εποπτείας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ