Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο του «Τοξοβόλου» στα Σεπόλια – Οι μαρτυρίες των γειτόνων

Έφευγε σχεδόν τρέχοντας από το δώμα, αναφέρει γειτόνισσα της ενοικιάστριας Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου

Πόρτα πόρτα και με τις φωτογραφίες των συλληφθέντων της Αγίας Παρασκευής στο χέρι αναζητούσαν από το πρωί του Σαββάτου τα μέλη της Αντιτρομοκρατικής τα στοιχεία που θα τους οδηγούσαν στο δεύτερο κρησφύγετο του «Τοξοβόλου» και των άλλων δύο συλληφθέντων γυναικών της Αγίας Παρασκευής (της φίλης του Δήμητρας Βαλαβάνη και της συνεργού της Πόλας Ρούπα, Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου).

Για το διαμέρισμα οι αρχές είχαν ήδη κάποιες πληροφορίες που προέκυψαν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των πλαστών ταυτοτήτων, που χρησιμοποιούσαν οι τρεις συλληφθέντες.

Το διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται στα Σεπόλια, στην οδό Οιδίποδος 35, ενοικίαζε από τον Οκτώβριο του 2019 η συνεργός της Πόλας Ρούπα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας ως Λαμπίρη Ζωή του Πέτρου.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής το είχαν θέσει υπό παρακολούθηση, ωστόσο καθώς δεν σημειώθηκε καμία κίνηση και ουδείς εμφανίστηκε μέχρι την Κυριακή το πρωί, προχώρησαν σε επέμβαση στο εσωτερικό του.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων

Γυναίκα, ένοικος παρακείμενου διαμερίσματος, είπε για χαρακτηριστικά για την Αθανασοπούλου: «Η κοπέλα έμενε εδώ τους τελευταίους μήνες. Ποτέ δεν προσπάθησε να αποκτήσει σχέσεις με τη γειτονιά. Τις περισσότερες φορές έφευγε από το δώμα σχεδόν τρέχοντας. Τις τελευταίες μέρες ακούσαμε φασαρία από το δώμα χωρίς όμως να ξέρουμε τι έγινε».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις δεύτερου ενοίκου, ενός άντρα, ο οποίος είπε: «Ούτε το όνομα της δεν είχαμε μάθει. Έφευγε και γυρνούσε πάντοτε βιαστική. Συνήθιζε να φοράει ένα καπέλο και πάντα σήκωνε το κασκόλ το πρόσωπο της. Την είχα δει παλαιότερα -που είχε καλό καιρό- να κυκλοφορεί με ποδήλατο μαζί με μία φίλη της. Λίγες ημέρες πριν από την σύλληψή της ακούσαμε θόρυβο σαν να έσερναν βαριά αντικείμενα. Δεν είχαμε καταλάβει επισκέψεις».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ