Ιστορικό χαμηλό – Έσπασε το φράγμα του 1% το 10ετές ομόλογο


Αισθητά χαμηλότερα από το 1% υποχωρεί σήμερα η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές  αγορές.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,961%, ήτοι 7,02% χαμηλότερα σε σχέση με χθες.

Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,306%, ενώ η απόδοση του ελληνικού ομολόγου λήξης 2033 διαμορφώνεται στο 1,396%.

Η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων σχετίζεται με την προσδοκία της αγοράς πως τα ελληνικά ομόλογα θα αποκτήσουν την επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης μέσα σε βάθος 12μηνου και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα επανεπένδυσης ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Βασική προϋπόθεση για την επιλεξιμότητα τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου στο πρόγραμμα επανεπένδυσης ομολόγων είναι η εκπλήρωση των ελάχιστων απαιτήσεων πιστοληπτικής διαβάθμισης που θέτει η ΕΚΤ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει πιστοληπτική διαβάθμιση τρίτης βαθμίδας, ήτοι η ελάχιστη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση που θα της δίνουν οι οίκοι Fitch και Standard & Poor’s να είναι «ΒΒΒ-», η διενεργούμενη από τον οίκο Moody’s διαβάθμιση να είναι «Baa3» και η διαβάθμιση του οίκου DBRS στο «BBB».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ