Μεταναστευτικό: «Παγώνουν» οι επιτάξεις στα νησιά – Τι είπε ο Μηταράκης για το σχέδιο της κυβέρνησης


Στον «πάγο» μπαίνει έως την ερχόμενη Δευτέρα (24/2) η διαδικασία επίταξης επιτάξεων εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών, στις οποίες θα μένουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Το πάγωμα της διαδικασίας επιτάξεων εκτάσεων στα νησιά έως την ερχόμενη Δευτέρα ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προκειμένου να υπάρξει νέος διάλογος με τους τοπικούς φορείς.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης το πρωί της Δευτέρας (17/02) μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο υπουργός, μεταξύ άλλων, είπε πως η απόφαση αυτή λήφθηκε προκειμένου να υπάρξει νέος διάλογος με τους τοπικούς φορείς των νησιών και διευκρίνισε ότι η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε επίσης ότι δεσμεύεται ότι θα κλείσουν οι σημερινές δομές και δε θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί.

Δήλωσε ότι ένα από τα θέματα που θέτει στους ευρωπαίους ομολόγους του είναι να συμβάλλει η ΕΕ ώστε να ανοίξουν διάδρομοι επιστροφής με χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συναντάται την Πέμπτη με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ προκειμένου να συζητηθεί και η γερμανική πρόταση για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου.

O κ. Μηταράκης πρότεινε στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να συναντηθούν την Παρασκευή ή το Σάββατο όταν επιστρέψει από το Βερολίνο και ο κ. Μουτζούρης από τις Βρυξέλλες ώστε να μην καθυστερήσει η διαδικασία του διαλόγου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ