Προανακριτική Novartis: Έκτακτη συνεδρίαση για την εξαίρεση Πλεύρη μετά το αίτημα Παπαγγελόπουλου

Έκτακτη συνεδρίαση για τις 14:00 ο πρόεδρος της Προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis Ιωάννης Μπούγας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη θα συνεδριάσουν εκτάκτως προκειμένου να συζητήσουν το αίτημα που κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα για εξαίρεση από τις εργασίες της προανακριτικής του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη.

Στελέχη της επιτροπής επισημαίνουν πως είναι σαφές ότι «πρόκειται για “παιχνίδι” καθυστερήσεων της εξέτασης του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», καθώς ο ίδιος ο κ. Τσοβόλας, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι “η Επιτροπή οφείλει να καλέσει εντός 24 ωρών τον κ. Παπαγγελόπουλο για να δώσει εξηγήσεις για το αίτημά του”».

Ο κ. Τσοβόλας είχε δηλώσει ότι το αίτημα εξαίρεσης του Θάνου Πλεύρη (ΝΔ) από τη σύνθεσή της Επιτροπής, κατατίθεται για λόγους ασυμβίβαστου λόγω του ρόλου του κ. Πλεύρη ως συνηγόρου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε πρόσφατη δίκη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα αφορά την υπόθεση Novartis.

Η έκτακτη συνεδρίαση δεν φαίνεται να ανατρέπει τον προγραμματισμό της προανακριτικής για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων που έχει οριστεί για τις 4 το μεσημέρι σε ειδικό χώρο της ΓΑΔΑ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here