Ντοκουμέντα και μαρτυρίες: Νταήδες και θύματα στα σχολεία

Σε τακτικό βαθμό συνεχίζονται να σημειώνονται στα σχολεία της χώρας ακραία περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών.

Μαθητές εκφοβίζουν και επιτίθενται σε συμμαθητές τους με κλωτσιές και μπουνιές την ώρα που οι δάσκαλοι βρίσκονται μακριά από τον χώρο με αποτέλεσμα να μην έχουν γνώση του τι πραγματικά συμβαίνει στις σχολικές αίθουσες.

Τα τελευταία απανωτά κρούσματα βίας σε σχολεία που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν θορυβήσει τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο σκοπεύει με την νέα σχολική χρονιά να λάβει μέτρα προκειμένου να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν παρόμοια περιστατικά βίας στα σχολεία.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο που έφερε στο φως η τηλεόραση του Alpha, ένας μαθητής πέφτει θύμα bullying. Όπως θα δείτε άλλο μαθητές , τον κυνηγούν, τον σπρώχνουν και τον τραβούν ενώ βρίσκεται στη σχολική αίθουσα. Ο μαθητής τελικά καταφέρνει να τους ξεφύγει και ζαλισμένος και κατακόκκινος βγαίνει από την αίθουσα.

Στην κάμερα του Alpha μίλησε και ένας 18χρονος μαθητής ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καμιά φορά απερίσκεπτα γίνονται όλα αυτά. Αρχίζει από ένα μικρό αστείο. Κάποιες φορές τελειώνει καλά, κάποιες άλλες όχι» δηλώνει 18χρονος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Alpha

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here