Πρωτοβουλία Γεωργούλη για το bullying: Καλεί τον κόσμο σε ανοιχτή συζήτηση στο διαδίκτυο


Μία πρωτότυπη ενέργεια ξεκίνησε μέσα από τα social media ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Γεωργούλης.

Ο κ. Γεωργούλης καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει σε μία ανοιχτή συζήτηση γύρω από καίρια κοινωνικά θέματα, με σκοπό να μεταφέρει σχετικές απόψεις και προβληματισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Κομισιόν.

«Η απόσταση από το troll, στο bullying και τελικά στην “ανθρωποφαγία”, είτε στην πραγματική ζωή, είτε στο διαδίκτυο, είναι μάλλον μικρή. H ευκολία με την οποία μπορούμε να εκφραστούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μας αφήνει να συνειδητοποιήσουμε την επιρροή που μπορεί να έχει ο καθένας μας, θετική και αρνητική. Η αποστασιοποίηση εξαιτίας του μέσου από το αντικείμενο του σχολίου δεν μας βοηθά να αντιληφθούμε το πλήγμα που μπορούμε να επιφέρουμε» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής, και συμπληρώνει: «μήπως θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για τις συνέπειες των λόγων και των σχολίων μας; Περιμένουμε τη γνώμη σας γράφοντας τα σχόλιά σας σε αυτήν την δημοσίευση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες συζητήσεις στα social media του Αλέξη Γεωργούλη, γύρω από σημαντικά ζητήματα όπως η δυσλεξία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ