Ο 17χρονος Έλληνας μαθητής “φαινόμενο” που βγήκε 1ος Παγκοσμίως ανάμεσα από 1.5 εκατ. συμμετέχοντες!


Οι νικητές του Microsoft Office Specialist World Championship για το 2019 ανακοινώθηκαν από την Certiport, τον κορυφαίο πάροχο εξετάσεων πιστοποίησης πληροφορικής, οι οποίες επιταχύνουν τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες για τους εκπαιδευόμενους. Ο Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης από την Αθήνα ανακηρύχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής για το 2019 στο Microsoft PowerPoint 2013.

Ο Κυριάκος μαθητής της Γ’ Λυκείου στο Ψυχικό, προετοιμάστηκε από το εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο Techno Agia Paraskevi HelpU και συμμετείχε στο πρωτάθλημα με τη χορηγία του συνεργάτη της Certiport στην Ελλάδα ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δύο ακόμα Έλληνες Μαθητές συμμετείχαν στον Παγκόσμιο τελικό: Ο Νικόλαος Σκιαδάς, 13 ετών, από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης που κατέκτησε την 7η θέση στο Word 2013 και ο Χρήστος Κιοφτετζής 15 ετών, από το ExpertIn Καβάλας, που κατέκτησε την 9η θέση στο Excel 2013.

Στο 18ο έτος του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα προσέλκυσε περισσότερους από 850.000 μαθητές από 119 χώρες. Οι μαθητές, ηλικίας 13 έως 22 ετών, συναγωνίστηκαν με τους συμμαθητές τους για να αποδείξουν τις ανώτερες δεξιότητές τους στο Microsoft Word, το Excel και το PowerPoint, με αποκορύφωνα τον πιο δημοφιλή διαγωνισμό τεχνολογικών δεξιοτήτων στο Microsoft Office – και το μοναδικό εγκεκριμένο από τη Microsoft από το 2002.

Για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, οι μαθητές πιστοποιήθηκαν στο Microsoft Office Specialist για να επιδείξουν την γνώση τους στην τεχνολογία του Microsoft Office. Οι περιφερειακοί διαγωνισμοί διεξήχθησαν παγκοσμίως (ο Κυριάκος κατέλαβε την 1η θέση στον Ελληνικό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Microsoft την Αθήνα τον περασμένο Μάιο) και 155 μαθητές από 50 χώρες προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στον τελικό γύρο του διαγωνισμού που έγινε στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 28 με 31 Ιουλίου.

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του Microsoft Office Specialist 2019 στο PowerPoint 2013 είναι:

  • Πρώτη θέση, Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης, Ελλάδα
  • Δεύτερη θέση, Ana Marija Atanasovska, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
  • Τρίτη θέση, Ashlyn Dumaw, ΗΠΑ

Στον τελικό γύρο, οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε ειδικές project-based εξετάσεις για να καταδείξουν την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν προηγμένα χαρακτηριστικά και να δημιουργούν παρουσιάσεις στο PowerPoint. Η Certiport και η Microsoft αναγνώρισαν τους κορυφαίους φοιτητές στην Τελετή Απονομής Βραβείων Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της MOS στο Marriott Marquis της Νέας Υόρκης και έδωσαν στο νικητή της πρώτης θέσης το χρηματικό έπαθλο των 7.000 $, της δεύτερης $ 3.500 και της τρίτης $ 1.500.

«Παρακολουθούμε το Πρωτάθλημα αυτό να αυξάνεται εκθετικά τα τελευταία 18 χρόνια, αποδεικνύοντας ότι αυτές οι δεξιότητες παραμένουν στην κορυφή», δήλωσε ο Ray Murray, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής – IT, Pearson VUE. «Είναι έμπνευση να βλέπουμε μαθητές από 50 χώρες να συναντώνται και να μιλούν τη γλώσσα της Microsoft. Οι νικητές λαμβάνουν μια επιπλέον επιβράβευση, αλλά κάθε μαθητής που συμμετείχε κέρδισε ένα πολύτιμο διαπιστευτήριο που θα τον βοηθήσει να επιτύχει στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική του σταδιοδρομία».

Με 2,3 εκατομμύρια πιστοποιήσεις ετησίως, το Microsoft Office Specialist είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα πιστοποίησης παγκοσμίως. Το Microsoft Office Specialist είναι η μόνη επίσημη πιστοποίηση της Microsoft για το Office παγκοσμίως και χρησιμεύει ως ένα ισχυρό εργαλείο για την αξιολόγηση των δεξιοτήτων των σπουδαστών και την προετοιμασία τους για την εφαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες.

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένα από τα αγαπημένα μου γεγονότα, επειδή οι φοιτητές είναι ενθουσιασμένοι που αγωνίζονται και μας εμπνέουν με το ανταγωνιστικό πνεύμα τους και την επιτυχία τους», δήλωσε ο Anthony Salcito, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Εκπαίδευσης – Microsoft. «Αυτοί οι νέοι που συναγωνίζονται στους τελικούς της Νέας Υόρκης με τους συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο, έχοντας αγωνιστεί για να κερδίσουν μια πολύτιμη και αναγνωρισμένη πιστοποίηση, αντιπροσωπεύουν ένα λαμπρό μέλλον για τη βιομηχανία μας και μια σταθερή βάση για το μελλοντικό εξειδικευμένο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό».

Το επόμενο έτος, η Certiport θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Specialist Microsoft Office 2020 στο Disney’s Grand Californian Hotel στο Anaheim, CA, από τις 2-5 Αυγούστου του 2020.

Σχετικά με τη Certiport

Η Certiport είναι ο κορυφαίος πάροχος προγραμμάτων σπουδών, τεστ προετοιμασίας και εξετάσεων πιστοποίησης IT, οι οποίες επιταχύνουν τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ευκαιρίες για τους εκπαιδευόμενους. Η Certiport παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης, παράδοσης και διαχείρισης προγραμμάτων πιστοποίησης μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου περισσότερων από 12.000 αναγνωρισμένων εξεταστικών κέντρων παγκοσμίως. Πάνω από 3 εκατομμύρια εξετάσεις Certiport παραδίδονται σε 26 γλώσσες σε 148 χώρες κάθε χρόνο σε όλη την ακαδημαϊκή αγορά, το εργατικό δυναμικό και τις εταιρικές αγορές τεχνολογίας. Η Certiport είναι μια επιχείρηση της Pearson VUE και αποτελεί μέρος της κορυφαίας εταιρίας μάθησης στον κόσμο, της Pearson. Για να μάθετε περισσότερα, μεταβείτε στο certiport.com.

Το “Certiport” είναι σήμα κατατεθέν της NCS Pearson, Inc. στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες. Τα ονόματα των υπολοίπων εταιρειών και προϊόντων που αναφέρονται στο παρόν μπορεί να είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων κατόχων τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ