Bullying: Το βίντεο με τον 9χρονο που έχει συγκινήσει όλο τον πλανήτη


To 9χρονο παιδί πάσχει από νανισμό και έζησε το bullying στο σχολείο.

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια ενός 9χρονου αγοριού από την Αυστραλία το οποίο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έχει πέσει θύμα bullying επειδή πάσχει από νανισμό.

Η υπόθεσε έχει γνωστή – όπως μεταδίδει η Mirror – μετά από ένα βίντεο που ανάρτησε η μητέρα του στο Facebook στο οποίο φαίνεται o μικρός να κλαίει σπαρακτικά λόγω του καθημερινού bullying που δέχεται στο σχολείο.

Η Γιαράκα Μπέιλς, θερμή υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, δήλωσε στο NITV ότι πήγε να πάρει τον γιο της, Κουάντεν, από το σχολείο του Μπρίσμπεϊν την Τετάρτη και είδε με τα μάτια της έναν άλλον συμμαθητή να τον κοροϊδεύει για το ύψος του.

Ο Κουάντεν γεννήθηκε με αχονδροπλασία, μια κυρίαρχη γενετική διαταραχή που προκαλείται από τον νανισμό.

«Μόλις πήρα τον γιο μου από το σχολείο και είδα με τα μάτια μου το bullying που δέχεται. Θέλω όλοι να ξέρουν, γονείς, εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι ποιο είναι το αποτέλεσμα του εκφοβισμού», είπε η Μπέιλς στο βίντεο.

«Θέλω να πεθάνω τώρα αμέσως. Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα το κάνω» ακούγεται να λέει ο 9χρονος στο βίντεο με δάκρυα στα μάτια.

Κύμα διεθνούς συμπαράστασης για τον Κουάντεν

Το σπαρακτικό video όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Πρόσωπα της παγκόσμιας σόουμπιζ έχουν εκφράσει την στήριξή τους και την αγάπη τους στον Κούαντεν και μάλιστα ο Αμερικανός κωμικός Μπραντ Γουίλιαμς ίδρυσε μια σελίδα στο GoFundMe, ζητώντας από τον κόσμο να συγκεντρώσει χρήματα για τον μικρό ήρωα του bullying.

Το βίντεο πλέον έχει «αγγίξει» τα 15.2 εκατομμύρια προβολές και έχει συγκινήσει πλήθος ανθρώπων.

Ο 9χρονος Κουάντεν δήλωσε την έκπληξή του και την συγκίνησή του για τα μηνύματα στήριξης που δέχεται, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο NITV.

«Πολλοί από τους αγαπημένους μου διάσημους και ράπερς μου στέλνουν μήνυμα στο Instagram».

Ο αυστραλιανός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν ήταν και εκείνος από τα άτομα που έδειξαν δημόσια την στήριξή τους στον Κουάντεν, ανεβάζοντας ένα βίντεο στο Twitter που λέει στο μικρό ήρωα: «Μπορείς να με θεωρείς έναν από τους φίλους σου».

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ