«Συγκεκριμένες ενέργειες» για την Ιντλίμπ ζητά ο Ερντογάν από Μέρκελ – Μακρόν


«Συγκεκριμένες ενέργειες» στην Ιντλίμπ ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από Γαλλία και Γερμανία, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο πρόεδρός μας υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η επιθετικότητα του καθεστώτος και των υποστηρικτών του στην Ιντλίμπ, επέμεινε στην ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ερντογάν επεσήμανε ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ – όπου ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση με την υποστήριξη της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και να έρθουν στα πρόθυρα της αντιπαράθεσης Τουρκία, Ρωσία και Συρία – πρέπει να σταματήσουν.

Χθες, Πέμπτη, Μακρόν και Μέρκελ συνομίλησαν με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ιντλίμπ, ενώ του ζήτησαν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ