Αυξήσεις στις συντάξεις έως και 200 ευρώ: Δέσμευση του υπουργού Εργασίας – Δείτε ποιους αφορά


«Καμία μείωση σύνταξης, μόνο αυξήσεις»: αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας ότι με το νέο ασφαλιστικό θα πάρουν σύνταξη με μεγάλη αύξηση όλοι οι σημερινοί εργαζόμενοι που έχουν 30 χρόνια και μια ημέρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας εξήγησε πως το πρόβλημα στο ασφαλιστικό είναι μια παθογένεια, στρέβλωση της ελληνικής διοίκησης που υπάρχει εδώ και δεκαετίες ενώ παράλληλα τόνισε πως αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού.

Υπογράμμισε δε, πως η ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ στο τέλος του 2021 είναι η λύση για τις εκκρεμείς συντάξεις.

«Η έννοια των εκκρεμών συντάξεων θα είναι παρελθόν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Όσον αφορά στις αλλαγές στο νέο νόμο για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως θα γίνει αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου στο 100%.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας ο νέος νόμος προβλέπει ότι:

1) Σχετικά με την καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου, ο νόμος θα έχει αναφορά από την 1η του ‘21 με τις νέες εισφορές.
2) Η καταβολή των εισφορών θα γίνεται μέχρι τις 12 Μαρτίου, για πρώτη φορά.
3) Η πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ θα ανέβει το βράδυ της Πέμπτης με πρωί Παρασκευής, με το που θα κλείσει ο νόμος στη βουλή.
4) Θα υπάρχει ελευθερία και ευελιξία, στην αρχή κάθε χρόνου, ώστε ο κάθε ασφαλισμένος να μπορεί να επιλέξει σε ποια κατηγορία θέλει να υπάγεται, κάτι που θα είναι δεσμευτικό για όλο τον χρόνο.
5) Εάν κάποιος δεν επιλέξει από μόνος του κλίμακα, αυτόματα θα πηγαίνει στην πρώτη κλίμακα, με το χαμηλότερο ποσό, ενώ οι μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πηγαίνουν αυτόματα στη δεύτερη κλίμακα.

«Ο νόμος που φέρνουμε στη Βουλή είναι απολύτως συνταγματικός», επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης.

Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά

Μιλώντας για τα αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου του 2019, ο κ. Βρούτσης είπε πως θα πληρωθούν εφάπαξ, με μια δόση σε όσους συνταξιούχους καλύπτονται από την απόφαση του ΣτΕ, μετά την ψήφιση του νόμου και το restart του επανυπολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ