Κυριάκος Μητσοτάκης για Τσίπρα: Όχι άλλο κάρβουνο – Η χώρα γύρισε σελίδα


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και το έργο της κυβέρνησης καθώς και στα θέματα της επικαιρότητας κατά την συνεδρίαση, σήμερα Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας – Άσκησε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα 

Έναν πρώτο απολογισμό της διακυβέρνησης της ΝΔ επιχείρησε να κάνει ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής για το 2020.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, τόνισε:

«Νοικοκυριά και επιχειρήσεις πληρώνουν, πλέον, μικρότερο ΕΝΦΙΑ και λιγότερους φόρους και εισφορές. Ήδη, προχωρούν πολλές στρατηγικές επενδύσεις, πολλά έργα ΣΔΙΤ και 180 επιχειρηματικά σχέδια, ενταγμένα στον αναπτυξιακό νόμο. Σύνολο, 4,04 δισ. Όλα αυτά έφεραν ξανά στη χώρα τη διεθνή εμπιστοσύνη, κάτι που δεν ήταν καθόλου δεδομένο: Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο. Και η οικονομία της συνεχώς αναβαθμίζεται. Το στοιχείο αυτό είναι καθοριστικό για την παρούσα συγκυρία, αλλά και για το μέλλον. Γιατί η διεθνής αξιοπιστία της οικονομίας μας είναι η προϋπόθεση για τη διεκδίκηση μικρότερων πλεονασμάτων και, συνεπώς, για την άσκηση δίκαιης και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής. Αλλά και το θεμέλιο για την ανάπτυξη, όλα τα επόμενα χρόνια».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Επίσης αναφερόμενος στις επιλογές της κυβέρνησης στον κοινωνικό τομέα είπε: «Στο ίδιο διάστημα, σελίδα γύρισε και η κοινωνία, με το βλέμμα στραμμένο στους πιο αδύναμους: Ο κοινωνικός προϋπολογισμός σταθεροποιήθηκε στα 3,5 δισ, προσθέτοντας και νέες, στοχευμένες παροχές, όπως το επίδομα γέννησης.

Κι αυτό διατηρώντας ακέραια απέναντι στην προεκλογική προπαγάνδα την οποία ακούγαμε, όλα τα μόνιμα κοινωνικά επιδόματα. Ενώ ο βασικός φορολογικός συντελεστής υποχώρησε από το 22% στο 9%».

«Παρά τα προεκλογικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, το αφορολόγητο όριο παρέμεινε, προσαυξημένο, μάλιστα, κατά 1.000 για κάθε παιδί. Ενώ η καινούργια ρύθμιση των “ 120 δόσεων” ανακούφισε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες» πρόσθεσε.

«Όχι άλλο κάρβουνο»

«Χθες, ο κ. Τσίπρας οργάνωσε στο Φάληρο μία φιέστα που θύμιζε πανάκριβη διαφήμιση, χωρίς όμως προϊόν για να προσφέρει. Η τηλεσκηνοθεσία, οι κάμερες από γερανούς, τα συνοδευτικά βίντεο και οι μεθοδικά μοιρασμένοι οπαδοί δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Καμία σοβαρή κριτική, καμία συγκεκριμένη θέση, καμία θετική πρόταση. Ύστερα από 7 μήνες στην αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να μην διδάχθηκε από το μαύρο των πολιτών και το πολύχρωμο των καιρών. Κοιτά πίσω και είναι πίσω. Είναι πολύ πίσω. Στόχος του, πλέον, είναι μόνο να επικρατήσει η δική του γραμμή στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «το σκηνικό λοιπόν πέτυχε, αλλά ο πρωταγωνιστής απέτυχε. Παρουσίασε μία εικόνα της χώρας που μόνον εκείνος βλέπει μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς του γυάλινου κόσμου του. Απέδειξε ότι ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα από όσα συμβαίνουν στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα εθνικά, κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων. Και ενώ υποδύεται τον οικολόγο, κατέληξε να υπερασπίζεται τον λιγνίτη και την ρύπανση. “ Όχι άλλο κάρβουνο”, θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ