Εξοικονομώ κατ’ οίκον: «Κλειδώνει» αυτή την εβδομάδα – Στόχος η ανακαίνιση 60.000 ακινήτων το χρόνο


«Εξοικονομώ κατ΄Οίκον» – Όλες οι ειδήσεις: Νέο πλαίσιο ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων -Στόχος η ανακαίνιση 60.000 το χρόνο – Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, με στόχο να ανακαινιστεί το 15% των σπιτιών ως το 2030.

Στις αρχές της εβδομάδας θα συγκληθεί διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Ενέργειας και Ανάπτυξης προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα κονδύλια που θα διατεθούν στον επόμενο κύκλο για το Εξοικονομώ κατ’ οίκον, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠE – ΜΠΕ.

Οι προετοιμασίες για το νέο Εξοικονομώ κατ’ οίκον επιταχύνονται ύστερα από τη συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και την ηγεσία του υπουργείου, για επισκόπηση και προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

ύμφωνα με πληροφορίες οι κατευθύνσεις που δόθηκαν αποσκοπούν στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας για τις κατοικίες, αλλά και των αντίστοιχων προγραμμάτων για δημόσια και βιομηχανικά κτίρια, καθώς η υλοποίησή τους εξυπηρετεί πολλαπλούς στόχους: μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, και κατά συνέπεια των λογαριασμών ρεύματος, αερίου κλπ. που πληρώνουν οι καταναλωτές, περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενίσχυση της οικοδομής, αύξηση της απασχόλησης, κ.α.

Πέντε διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης θα συνδυάζει το νέου τύπου πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το 2021.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ