Novartis: Πως απαντά ο Παπαγγελόπουλος στις «βόμβες» Μιωνή στην προανακριτική

Με επίθεση κατά του Σάμπυ Μιωνή απαντά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στα όσα ειπώθηκαν από τον πρώτο στην προανακριτική για τη Novartis.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος με δήλωσή του τονίζει πως «Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική».

Στην συνέχεια επισημαίνει ότι «Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή» και πως «πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή»

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου:

Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση.

Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.
Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση.

Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε
ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.

Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ. .

Γα τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του.

Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι.

Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη.

Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.

Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.
Αυτά προς το παρόν.

Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου.

«Βόμβες» Μιωνή: O Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε χρήματα μέσα στο Μαξίμου

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, Μμε «ταινία τρόμου» παρομοίασε τα όσα πέρασε απο την «εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο», ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.

Ο ίδιος, όπως είχε άλλωστε προαναγγελθεί, καταθέτει μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Μιωνή, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο και μέλη τους Παπαδάκου, Τάρκα και Φιλιππάκη.

«Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ.Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό.

»Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα. Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο και για να κλείσει υποθέσεις», φέρεται να ανέφερε ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.

«Φτάνουνε τώρα στις 10 Μαρτίου οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές οτι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού. Επισης ήταν σαφές σε μένα οτι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτης. Ο Ν. Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί» φέρεται να είπε.

«Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε «και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει». Εννοώντας τον Φιλιππάκη. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οφείλω να πω οτι ο Ν. Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα. Εγώ του δήλωσα οτι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε οτι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε. Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη» συμπλήρωσε.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επικράτησε ένταση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και Σπύρο Λάππα να τον διακόπτουν και εκείνον να συμβουλεύεται τις σημειώσεις του.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ