Προανακριτική Novartis: Δεν εμφανίστηκε η Τουλουπάκη – Κλήτευση Παππά ζητά η πλειοψηφία

Δεν εμφανίστηκε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπου επρόκειτο να καταθέσει το πρωί της Πέμπτης (27/02). 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Τουλουπάκη απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή στην οποία διατύπωσε αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσης της, υποστηρίζοντας ότι έγινε με μη σύννομο τρόπο.

Θ.Πλεύρης: Ο λόγος που επικαλείται η κυρία Τουλουπάκη είναι προσβλητικός για τον Πρόεδρο της Επιτροπής. Και σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή έστειλε εμπρόθεσμα την κλήση της κυρίας Εισαγγελέως. Η στάση της είναι προσχηματική και προσβλητική. Προτείνω να στείλουμε σήμερα εκ νέου κλήση στην κυρία Τουκουπάκη για την Πέμπτη με την επισήμανση να παραδοθεί εμπρόθεσμα. Για την Τρίτη προτείνω τον κ.Παππά και την Τετάρτη τον κ.Τζανακόπουλο.

Σπ.Λάππας: Εμείς είχαμε προτείνει να κληθεί τελευταία η κυρία Εισαγγελεύς. Αλίμονο αν όποιος έρχεται εδώ κατηγορεί την κυρία Τουλουπάκη και η ίδια δεν έχει δικαίωμα μετά να απαντήσει. Εμείς προτείνουμε να έρθει

Β.Κεγκέρογλου: Εμείς ως παράταξη είχαμε προτείνει συγκεκριμένο τρόπο κλήτευσης της κυρίας Τουλουπάκη αλλά δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία η πρότασή μας. Συμφωνούμε για τον κ. Παππά για την Τρίτη και προτείνουμε να κληθεί την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα η κα Εισαγγελεύς.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας ο Νίκος Παππάς.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ζητείται να κληθεί να καταθέσει μετά τα όσα ανέφερε στην δική του κατάθεση ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής για συνάντηση στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10 Μαρτίου 2016 με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η επιστολή της κυρίας Τουλουπάκη

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο κ. Μιωνής, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, παρουσία του Νίκου Παππά που -όπως είπε- αιφνιδιάστηκε.

Στη σημερινή συνεδρίαση όπου τέθηκε το θέμα κλήτευσης του Νίκου Παππά, φέρεται να αντέδρασε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Γ. Ραγκούσης: Αν εκτιμάτε ότι πρέπει να έρθει ο Παππάς τότε θα πρέπει επίσης να έρθουν οι κ.κ. Σαμαράς, Παπασταύρου, Φιλιππάκης και η κυρία Παπαδάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς θα καταθέσει την Τρίτη. Για την Τετάρτη καλείται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη προγραμματίστηκε για την Πέμπτη.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here