Έρχεται ένα νέο… 2015

Κάτι δεν πάει καλά με τις μεταναστευτικές ροές. Πλέον το έχουν αντιληφθεί άπαντες. Από εκεί που μας έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι ενδιάμεσος προορισμός, όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι τελικός προορισμός. Δυστυχώς. Έχουν αρχίσει και το γράφουν και οι γερμανικές εφημερίδες. Δεν θα φύγουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από την Ελλάδ.

Κάποιοι αργήσατε να το καταλάβετε. Όμως αυτά συμβαίνουν όταν το «Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του». Τα ανοιχτά σύνορα αυτά έχουν. Είτε κλειστά, είτε ανοιχτά κέντρα εδώ θα μείνουν. Επίσης όσοι σας λέγανε ότι θα τους πετάξουν στη θάλασσα, κι αυτοί ψιλό γαζί σας δουλεύανε. Φέρτε τώρα τον Πάπα της Ρώμης να κάνει καμία περιοδεία να εκφράσει την ευαισθησία και τον ανθρωπισμό του και γυρίστε πλευρό μην πιαστείτε.

Διαβάστε λοιπόν τι αναφέρουν οι Γερμανοί.

«Η πίεση αυξάνεται. Οι μάχες γύρω από την Ιντλίμπ στη Συρία αναγκάζουν σχεδόν 1 εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να κινηθούν προς τα τουρκικά σύνορα. Από εκεί οι προσφυγικές ροές ενδέχεται να φθάσουν τους επόμενες μήνες στην Ελλάδα», γράφει σε ρεπορτάζ από την Μυτιλήνη η Handelsblatt.

H οικονομική εφημερίδα σημειώνει: Ακόμα οι αριθμοί των προσφύγων βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα από το απόγειο της προσφυγικής κρίσης το 2015, όταν καθημερινά έφθαναν στις ελληνικές ακτές 10.000 άνθρωποι. Πρόσφατα ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ προειδοποιούσε ότι θα “βιώσουμε ένα δεύτερο 2015”.

Αν επαληθευτεί η πρόγνωση του Γερμανού υπουργού, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική καταστροφή χωρίς προηγούμενο. Διότι σε αντίθεση με το 2015, όταν για τους πρόσφυγες η Ελλάδα ήταν απλά χώρα διέλευσης, τώρα η Ελλάδα είναι πλέον τελικός προορισμός.

Πιο ξεκάθαρο δεν μπορεί να γίνει. Λυπούμαι που σας το γράφω.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here