Βίντεο – σοκ: Δείτε πώς «στήνουν» τις φωτογραφίσεις μεταναστών και προσφύγων


Ανεξέλεγκτες οι μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά, όπου η τουρκική προπαγάνδα στήνει στην κυριολεξία περιστατικά και φωτογραφίες δήθεν ανθρωπισμού. 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε:

Με το που κατεβαίνουν τους περιμένουν 7-8 φωτογράφοι για να τους απαθανατίσουν. Αυτή ουρλιάζει και σηκώνει τα τα χέρια της προς τον δημιουργό … και το επαναλαμβάνει μέχρι να βγει το πλάνο σωστό …

Μιλάμε για απίστευτη προπαγάνδα η οποία λειτουργεί υπέρ των Τούρκων.

Την ίδια στιγμή που η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, παραμένει τεταμένη με χιλιάδες άτομα να παραμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες ξεκίνησαν μέσω θαλάσσης το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Συνολικά 220 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει την Κυριακή σε παραλίες της βόρειας και της ανατολικής Μυτιλήνης.

Με τέσσερις βάρκες έφθασαν στις περιοχές Σκάλες Συκαμνιάς και νότια του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Καραβιά με μετανάστες στη Σάμο

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (28/02) έως το πρωί του Σαββάτου (29/02), διασώθηκαν 32 μετανάστες και πρόσφυγες στη Σάμο και 26 στη Μεγίστη. Επίσης, το ίδιο διάστημα αποβιβάστηκαν με λέμβους 122 μετανάστες και πρόσφυγες σε τέσσερα περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Μυτιλήνη και Σάμο.

Συγκεκριμένα, 69 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη και 53 στη Σάμο.

Το Λιμενικό εντόπισε βάρκα με μετανάστες ανάμεσά τους και παιδιά

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στις 2.30 τα ξημερώματα σκάφος του λιμενικού με τέσσερις άνδρες κατευθύνθηκε προς την βάρκα με στόχο να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο αποτροπής της κυβέρνησης.

Οι άνδρες του Λιμενικού πλησίασαν την βάρκα με τους μετανάστες και τους είπαν ότι πρέπει να σταματήσουν ενώ είχε ειδοποιηθεί ταυτόχρονα και το Λιμενικό Σώμα της Τουρκίας.

Μια ώρα αργότερα μια τουρκική ακταιωρός προσέγγισε την βάρκα με τους μετανάστες. Ωστόσο δεν έγινε τίποτα, το σκάφος του λιμενικού επέστρεψε έγιναν διαπραγματεύσεις και μια ώρα αργότερα εμφανίστηκε δεύτερη τουρκική ακταιωρός.

Στις 4.30 περίπου ειδοποιούν πως βρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων οι μετανάστες και οι Τούρκοι λιμενικοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Αυτό έγινε γιατί τους έφεραν τα θαλάσσια κύματα στην Ελλάδα και μέχρι τώρα παραμένουν εκεί.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ