«Εισβολή» στον Έβρο: 9.972 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα μέσα σε 24 ώρες


Συνεχίστηκαν και το βράδυ του Σαββάτου (29/02) οι οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων στον Έβρο.

Ειδικότερα, από τις έξι το πρωί χθες (29/02), μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα (01/03) αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια – σε όλο τον Έβρο – σε 9972 άτομα.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 73 συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές οι άνθρωποι που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ και έρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία.

Ο στρατός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες.

Στον ‘Εβρο βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Νύχτα-«θρίλερ» στα σύνορα

Γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης, πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση. Υπενθυμίζεται ότι το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως.

Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα. Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο Ελληνικό έδαφος.

Χθες, κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ