Μεταναστευτικό – «Αναβρασμός» στον Έβρο: Συγκέντρωση κατοίκων στις Καστανιές το μεσημέρι


Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο και στα ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν με κάθε μέσο να μπουν στην Ελλάδα, με την Ελληνική Αστυνομία, τον στρατό και τους κατοίκους της περιοχής να τους απωθούν με κάθε δυνατό μέσο.

Παράλληλα, συγκέντρωση στα ελληνοτουρκική μεθόριο προγραμματίζουν για σήμερα, Κυριακή 1 Μαρτίου, κάτοικοι από όλη τη Θράκη.

Η συγκέντρωση, όπως μεταδίδει το GRTimes, είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 το μεσημέρι στις Καστανιές και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι θα μείνουν στο σημείο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κίνηση αυτή από πλευράς των κατοίκων γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις ελληνικές δυνάμεις που είναι στην περιοχή για να αποτρέψουν το κύμα των χιλιάδων μεταναστών να περάσει στο ελληνικό έδαφος. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη κίνηση σημειώθηκε και χτες, ενώ κάποιοι κάτοικοι, ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία λίγα μέτρα από τον τελωνειακό σταθμό και στη συνέχεια οι περισσότεροι αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι στον Έβρο βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Δήμαρχος Ορεστιάδας: «Ηθικόν ακμαιότατον»

Το Newsbomb.gr συνομίλησε με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, κ. Βασίλη Μαυρίδη για την κατάσταση που επικρατεί το πρωί της Κυριακής (01/03) στον Βόρειο Έβρο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κατάσταση αυτή τη στιγμή στις Καστανιές είναι ήρεμη. Ωστόσο, όπως είπε, αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσουν πόσοι μετανάστες είναι συγκεντρωμένοι στις Καστανιές, ενώ ανέφερε ότι ώρα με την ώρα αυτός ο αριθμός αυξάνεται, «αναμένεται να έρθουν κι άλλοι από την ενδοχώρα, αυτή είναι η εκτίμησή μας».

«Όσοι έχουν περάσει τα σύνορα έχουν συλληφθεί, δεν φοβόμαστε, έχουμε ηθικόν ακμαιότατον», τόνισε στο Newsbomb.grο κ. Μαυρίδης.

9.972 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα μέσα σε 24 ώρες

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 73 συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές οι άνθρωποι που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ και έρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία.

Ειδικότερα, από τις έξι το πρωί χθες (29/02), μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα (01/03) αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια – σε όλο τον Έβρο – σε 9972 άτομα.

Νύχτα-«θρίλερ» στα σύνορα

Γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης, πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση. Υπενθυμίζεται ότι το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως.

Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα. Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο ελληνικό έδαφος.

Χθες, κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ