Σας παρουσιάζουμε τρεις τρόπους για να χαλαρώσετε

χαλαρώσετε

Πολλά τα προβλήματα τις καθημερινότητας, όμως τι κάνετε όταν θέλετε να χαλαρώσετε; Η λύση είναι μία, διαλογιστείτε! 

Σας βρήκαμε τρεις τρόπους διαλογισμού, που θα σας βοηθήσουν να αποβάλετε κάθε τοξική σκέψη και κάθε άγχος!

Αν και ο διαλογισμός δεν αποτελεί υποκατάστατο της θεραπείας ή άλλων παρεμβάσεων για την παρατεταμένη θλίψη ή κατάθλιψη, η έρευνα αποδεικνύει ότι ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων ευτυχίας. Επίσης, σας βοηθάει να χαλαρώσετε, ενισχύει τις προσπάθειές σας για βελτίωση του ύπνου, μείωση του άγχους και του στρες και την ενίσχυση της αυτεπίγνωσης.

Ενσυνειδητότητα της αναπνοής

Η αναπνοή είναι μια ισχυρή δύναμη και όταν εξασκούμε τον διαλογισμό ενσυνείδητης αναπνοής, ανακατευθύνουμε την προσοχή και τις σκέψεις μας στην αναπνοή καθώς αυτή ρέει μέσα από το σώμα, επιτρέποντάς μας απλά να είμαστε παρόντες στη στιγμή.

Πώς να την κάνετε:

Ξεκινήστε χαλαρώνοντας το σώμα και κατευθύνοντας την επίγνωση σας στη σωματική αίσθηση της αναπνοής. Παρατηρήστε πώς φουσκώνει και ξεφουσκώνει το στήθος σας κατά την εισπνοή/εκπνοή και πώς εισέρχεται και εξέρχεται ο αέρας μέσα από το μύτη. Ο νους συνεχώς αποσπάται από σκέψεις, αισθήσεις, ήχους, αλλά μην ανησυχείτε, αφού αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Απλώς αναγνωρίστε τον περισπασμό και συνεχίστε να τραβάτε την προσοχή σας πίσω στην αναπνοή.

Kapalabhati breathwork

Η Kapalabhati, επίσης γνωστή και ως Ανάσα της Φωτιάς, είναι μια τεχνική breathwork που συνίσταται από σύντομη, ισχυρή εκπνοή και παθητική εισπνοή. Kapala σημαίνει «κρανίο» και bhati σημαίνει «αυτό που φέρνει φως», οπότε αυτή η πρακτική αναπνοής αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη όταν νιώθουμε θλιμμένοι και παγιδευμένοι.

Πώς να την κάνετε:

Καθίστε με ίσια πλάτη και κλειστό στόμα. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή μέσω της μύτης έως την κοιλιά. Στην εκπνοή, χρειάζεται να συσταλείτε προς την πλάτη σας (σκεφτείτε σαν μια ελαφριά κίνηση προς το στομάχι). Η εισπνοή θα γεμίσει φυσικά τους πνεύμονές σας. Συνεχίστε έτσι για 40 αναπνοές ή για όσο νιώθετε άνετα. Κρατήστε το πρόσωπο και το σώμα χαλαρό.

Διαλογισμός ευγνωμοσύνης

Αυτός ο διαλογισμός είναι το ιδανικό αντίδοτο στα αρνητικά συναισθήματα όπως η θλίψη, καθώς μας αναγκάζει να σκεφτούμε όλα όσα έχουμε και μας κάνουν χαρούμενους και ευγνώμονες στη ζωή μας. Δεν μπλοκάρει τα αρνητικά συναισθήματα ή τις εμπειρίες, αλλά μας ωθεί να νιώσουμε ευγνωμοσύνη τόσο για τα καλά όσο και για τα κακά. Είναι κατάλληλο για πριν τον ύπνο.

Πώς να την κάνετε:

Αφού χαλαρώσετε τους μύες στο σώμα, πάρτε μια βαθιά ανάσα και αναρωτηθείτε: «Για τι είμαι πραγματικά ευγνώμων;». Σκεφτείτε την υγεία, τους ανθρώπους και τα ζώα στη ζωή σας, τις ελευθερίες που δεν έχουν όλοι στη ζωή, τις ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες, τα ρούχα που σας κρατούν ζεστούς, το φαγητό και το νερό που θρέφει το σώμα σας, την σκεπή πάνω από το κεφάλι σας.

Τέλος, σκεφτείτε όλα εκείνα που είναι δύσκολα και προσπαθήστε να είστε ευγνώμονες γι’ αυτά. Μην ανησυχείτε αν δεν τα καταφέρετε αμέσως. Μπορείτε να αποδεχτείτε ότι είναι πιθανό να συμβεί αυτό στο μέλλον; Παραμείνετε ευγνώμονες για όλα όσα υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο και για το γεγονός ότι ζείτε.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ