Νέες απειλές και ψέματα από τον Ερντογάν: «Ίσως έρθει η μέρα που οι Έλληνες θα αναζητούν συμπόνια»


Στην προσφυγική κρίση στη Συρία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και κάλεσε την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να… συμμορφωθούν με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αντί να απολογηθεί για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ως «πιόνια» χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να πιέσει την Ευρώπη ώστε να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, αποφάσισε να παραδώσει για μία ακόμη φορά μαθήματα… Δημοκρατίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.

«Καλούμε όλες τις χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα την Ελλάδα, να σεβαστούν τους πρόσφυγες που έρχονται στην επικράτειά τους σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» δήλωσε ο τουρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του ενώπιων υποστηρικτών του ΑΚP, την ώρα που ο ίδιος έχει κάνει «κουρελόχαρτο» τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό.

Μάλιστα έδειξε και φωτογραφία, η οποία, όπως είπε, απεικονίζει τη βοήθεια στους Έλληνες που επέζησαν των ναζιστικών θηριωδιών και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ένα από αυτά τα αγοράκια ή κοριτσάκια από την Ελλάδα σε αυτή τη φωτογραφία ενδέχεται να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν συντηρώντας τους προκλητικούς τόνους.

Πρόσθεσε δε ότι «ο Έλληνας που προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να μη δέχεται πρόσφυγες στη χώρα του δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι ίσως έρθει μια μέρα που θα βρεθεί εκείνος στη θέση να αναζητήσει συμπόνια».

Τέλος, κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι «καταπατούν» τα ανθρώπινα δικαιώματα «χτυπώντας, βυθίζοντας πλοιάρια ακόμη και πυροβολώντας» εναντίον των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ