Μεταναστευτικό: Ταξιδιωτική οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ για τις αναταραχές στα σύνορα


Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα που βρίσκονται στη χώρα μας ή σκοπεύουν να την επισκεφθούν.

Η ταξιδιωτική οδηγία εξεδόθη με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και σε νησιά του Αιγαίου.

Ειδικότερα, η πρεσβεία συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας, να αποχωρούν από αυτές τις περιοχές της Μυτιλήνης, της Χίου, της Σάμου και αυτών κοντά στα σύνορα του Έβρου, εάν θεωρούν ότι η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση της πρεσβείας υπάρχει αναφορά για καταγγελίες βίαιων περιστατικών εναντίον Αμερικανών πολιτών που επιχειρούσαν να φθάσουν στη Μυτιλήνη.

Οι συμβουλές της αμερικανικής πρεσβείας:

  • Απομακρυνθείτε από αυτές τις περιοχές, εάν θεωρούν ότι η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο.
  • Να έχετε ένα προσωπικό πλάνο απομάκρυνσης, χωρίς τη βοήθεια την αμερικανικής κυβέρνησης.
  • Ακολουθείστε τις οδηγίες που παρέχουν οι τοπικές αρχές.
  • Αποφύγετε μέρη με πλήθη και διαδηλώσεις.
  • Διατηρείστε χαμηλό προφίλ.
  • Ενημερώστε οικογένεια και φίλους για την ασφάλεια σας.
  • Παρακολουθείστε τις τοπικές ειδήσεις για τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες η χώρα μας δέχεται μεγάλες πιέσεις στα σύνορα με την Τουρκία. Από το πρωί του Σαββάτου (29/01) έως και τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης (04/03) οι ελληνικές Αρχές στον Έβρο έχουν αποτρέψει 27.823 παράνομες εισόδους προσφύγων και μεταναστών και έχουν πραγματοποιηθεί 220 συλλήψεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Το ίδιο εκρηκτική χαρακτηρίζεται και η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου, καθώς οι δυνάμεις της ελληνικής ακτοφυλακής δίνουν και αυτές «μάχη» στα θαλάσσια σύνορα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, οι ροές στη Μυτιλήνη τις τελευταίες δύο μέρες είναι μηδενικές, ενώ στο λιμάνι το νησιού έχει φθάσει αρματαγωγό που θα παραλάβει τους νεοεισερχόμενους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ