ΣΥΡΙΖΑ σε Μηταράκη: Κόβετε επιδόματα σε πρόσφυγες που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό


Τα επιδόματα τα δίνουν ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση βάζει τέλος σε παροχές όσων έχουν άσυλο.

«Μετά το κόψιμο του ΑΜΚΑ για τους πρόσφυγες, την παρεμπόδιση των προσφυγόπουλων να πάνε στα σχολεία, την αυστηροποίηση του πλαισίου ιθαγένειας για ευπαθείς ομάδες, τώρα η κυβέρνηση, πιστή στις ιδεοληψίες της, κόβει επιδόματα σε πρόσφυγες που έχουν ήδη αποκτήσει άσυλο» αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Και προσθέτει: «Πρόκειται για επιδόματα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την ΕΕ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως αυτή η «σκληρή και άδικη» επιλογή της κυβέρνησης «δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή».

«Η Ν.Δ. έντρομη μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί το προσφυγικό, προσπαθεί σπασμωδικά να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Μηταράκη να αφήσουν τις αναποτελεσματικές κινήσεις εντυπωσιασμού και να εστιάσουν στην ουσία: την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών μας, τη διεθνοποίηση του ζητήματος και την προώθηση πολιτικών ένταξης των προσφύγων που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας».

Μηταράκης: Τέλος τα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο

Τέλος στα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο μέσα στο Μάρτιο, προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. «Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε 2-3 μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί του Σαββάτου (7/3).

«Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Υπάρχουν κάποια προγράμματα ένταξης, υπάρχουν κάποια προγράμματα στήριξης αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε αυτά τα πράγματα» ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «έχουν πάρει ήδη άσυλο και είναι σε δομές με παροχές 11.200 άτομα. Αυτά κόβονται μέσα στο Μάρτιο».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ