Κοροναϊός – ΑΠΘ: Αναβάλλονται εκδηλώσεις και ορκωμοσίες

Κοροναϊός: Δε θα διεξάγονται τελετές ορκωμοσίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Παράλληλα αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και ακυρώνονται οι μετακινήσεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας σε πληττόμενες από τον κοροναϊό περιοχές.

Τις αποφάσεις αυτές ανακοίνωσαν στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και υλοποιώντας τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού, όπως αυτά έχουν ληφθεί και εξειδικευθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τα συναρμόδια Υπουργεία».

Αναλυτικότερα οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ αποφάσισαν:

  • Τη μη διεξαγωγή -έως 31 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας- τελετών ορκωμοσίας των φοιτητών, οι οποίοι σε συνεννόηση με τις γραμματείες των Σχολών τους θα μπορούν να ορκίζονται κατά μόνας ενώπιον κοσμητόρων, προέδρων σχολής ή τμημάτων, χωρίς την παρουσία συνοδών.
  • Την αναβολή για τέσσερις εβδομάδες όλων των προγραμματισμένων διοργανώσεων εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων, εντός ή εκτός του campus του ΑΠΘ.
  • Την ακύρωση όλων των μετακινήσεων μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας προς χώρες και περιοχές όπου θεωρείται ότι υπάρχει συνεχιζόμενη μετάδοση του κοροναϊού στην κοινότητα.

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο γενικότερης προσωρινής αναστολής λειτουργίας του Πανεπιστημίου, ως μέτρο μείωσης της διάδοσης του κοροναϊού, οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ διευκρινίζουν πως «είναι αρμοδιότητα και αποκλειστική ευθύνη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν συνεχώς και της διαρκούς επικαιροποίησης των μέτρων που λαμβάνονται προληπτικά για τον κοροναϊό, τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καλούνται να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/) και να συμμορφώνονται με τις επίσημες οδηγίες.

Για ό,τι νεότερο σχετικά με τις ενέργειες της Κεντρικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου, οι πρυτανικές Αρχές διαβεβαιώνουν ότι «η ενημέρωση θα είναι άμεση».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ